• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz godine u godinu sve zahtjevnija: Modričani trče za zdraviju Srpsku - 29 kilometara za 29. rođendan Republike!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Atletsko-rekreativni klub Modriča" i ove godine obilježava 9. januar, Dan Republike Srpske.

 Atletsko-rekreativni klub Modriča organizuje trku za Dan Republike Srpske 29 kilometara rođendan Izvor: MONDO/ARK Modriča

Udruženje građana "Atletsko-rekreativni klub" Modriča, ove godine po četvrti put organizuje aktivnost pod nazivom "Modriča za zdraviju Srpsku: 29 kilometara za 29 godina Republike".

U navedenoj aktivnosti članovi ARК Modriča i zainteresovani građani učestvuju u obilježavanju Dana Republike, promovisanjem zdravih životnih navika kroz trčanje.

Možda će vas zanimati

"Ovu aktivnost smo započeli 2018. godine kada kada smo trčali 26 kilometara, a zatim i 2019. i 2020. godine kada smo trčali 27 i 28 kilometara, odnosno, onoliko kilometara koliko naša Republika slavi godina", saopštili su organizatori.

Aktivnosti ARК Modriča povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, za cilj ima promociju sporta kao zdravog načina života, kao i da pošalju poruku da je Republika Srpska jaka prvenstveno onoliko koliko je njeno stanovništvo zdravo, a trčanje kao prirodan oblik kretanja upravo i doprinosi jačanju zdravlja stanovništva.

Ova poruka posebno dolazi do izražaja u vrijeme globalne pandemije, koja utiče na fizičko i mentalno zdravlje svi ljudi na planeti.

Кako bi se sačuvalo zdravlje svih učesnika, događaj ćemo realizovati u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Događaj je rekreativnog karaktera i na njemu pored članova ARК Modriča mogu učestvovati i drugi zaiteresovani građani, koji u skladu sa fizičkom spremom mogu istrčati čitavu dionicu ili jedan njen dio.

Izvor: MONDO/ARK Modriča

Za sve učesnike obezbijeđene su učesničke medalje, kao i okrepa (voće i topli napici) koje će tokom trke pripremati volonteri Crvenog krsta Modriča.

"Ove godine ovu, već tradicionalnu aktivnost, po prvi put su podržali i načelnik opštine Modriča, gospodin Jovica Radulović i Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske. Ovim putem im se posebno zahvaljujemo na njihovoj podršci. Ove godine će nam se pridružiti i prijatelji iz Broda i Petrova", dodaju iz ARK Modriča.

Jedan od najzaslužnijih što modrička trka polako ali sigurno prerasta u tradiciju je Danilo Vasiljević, prvi čovjek ARK Modriča, od kojeg je sve i počelo.

"Drago mi je što je ovaj događaj prešao u tradiciju i što je svake godine sve veća zainteresovanost građana za učešće, o čemu govore i posjete iz drugih opština, kao i podrška institucija, što znači da su prepoznali naše aktivnosti kao dobru promociju sporta, Modriče i Republike Srpske", kaže Vasiljević.

U odnosu na prethodne, trka je ove godine za nijansu izmijenjena.

"Ovom prilikom pozivam sugrađane da podrže učesnike duž staze, koja je ove godine djelimično izmijenjena, te prvi dio, prvi put ide do novog naselja Modriča 4, a ostatak dionice se trči već ustaljenom stazom. Nadam se da ćemo i u narednim godinama nastaviti sa ovom tradicijom, koja svakom godinom postaje sve zahtjevnija, pošto smo počeli sa 26 kilometara 2018. godine, tada kao još uvijek neformalno udruženje, te nastavili narednih godina, svake godine povećavajući dionicu za kilometar", poručio je Vasiljević.

Izvor: MONDO/ARK Modriča

PLANOVI ZA 2021.

"Tradicionalno godinu započinjemo aktivnostima za Dan Republike. Ove godine planiramo tokom proljeća da realizujemo trejl trku (trka kroz šumu), a takođe se nadamo da će uslovi dozvoliti da se održi treća ulična trka u našem gradu u sklopu obilježavanja Dana opštine Modriča, Vidovdana, koja je već održana 2018. i 2019. godine", kaže Vasiljević.

Iako je prošla godina protekla u znaku pandemije korona virusa, koja je prolongirala ili potpuno otkazala veliki broj sportskih događaja, Modričani su imali zanimljive aktivnosti.

"Tokom godine većina sportskih događaja je bila otkazana, tako da smo i mi učestovali na malo događaja koji su realizovani tokom godine. Pored toga, maksimalno smo se trudili da promovišemo trčanje u uslovima pandemije i periodu izolacije, pa smo imali nekoliko zanimljivih događaja, poput toga da je naš član, tokom policijskog časa u dvorištu porodične kuće istrčao polumaraton, kao i da smo se okupuli da dočekamo našeg drugara koji je trčao trening polumaraton, a po završetku zaprosio svoju dugogodišnju djevojku, a što je krunisalo brakom u ‘korona godini’, prisjeća se Vasiljević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC