• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U inat koroni: Modričani trčali "lubavni" polumaraton (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Članovi Atletsko-rekreativnog kluba Modriča nastupili na prvom nezvaničnom polumaratonu "Lubav run".

 Branislav Luković polumaraton Modriča Izvor: MONDO/ARK Modriča

Modriča polako, ali sigurno, postaje jedan od centara atletskih dešavanja u Republici Srpskoj.

Nakon što se u posljednjih par godina u ovom posavskom gradu organizuje Ulična trka povodom 9. januara, Dana Republike, Modričani su došli na ideju da organizuju i polumaraton, ali po posebnim uslovima.

Možda će vas zanimati

Naime, kao trkački cilj u 2020. godini, član Atletsko-rekreativnog kluba (ARK) Modriča i trener u Sportskom klubu Md klinci, Branislav Luković postavio je za cilj da svaki mjesec istrči po jedan polumaraton.

S obzirom da je pandemija korona virusa pokvarila mnoge sportske planove, pa tako i njegove, umjesto trke u Dubrovniku, koja je bila planirana proteklog vikenda, odlučio je da u saradnji sa predsjednikom ARK Modriča Danilom Vasiljevićem organizuje posebnu vrstu polumaratona u svom gradu.

Luković je tako, uz pratnju Vasiljevića, istrčao prvi nezvanični polumaraton u ovom gradu pod nazivom "Lubav run".

ZAŠTO LUBAV?

Jedna pogrešno napisana riječ i izostavljeno slovo "J" specijalno su obilježje Lukovića, koji je svoju djevojku nastavio da zove "lubav", te da trči za nju. Tako je i ovaj nezvanični polumaraton dobio svoj naziv.

U ARK Modriča potrudili su se da sve bude na svom mjestu. Trka je u potpunosti imala sve elemente polumaratona, iako se nije radilo o zvaničnoj trci.

"S obzirom da su juče trebalo da se održe polumaraton u Dubrovniku i maraton u Beogradu, odlučili smo i da u našem gradu organizujemo trku. Brani je ovo mnogo značilo, tako da smo nastojali da mu ispunimo želju. Nosio je startni broj 2604 (jučerašnji datum), dok mu je na kraju pripala ručno rađena medalja", rekao je za MONDO predsjednik ARK Modriča Danilo Vasiljević.

Danilo Vasiljević i Branislav Luković
Izvor: MONDO/ARK Modriča

Na startu su ga čekali startni paket i učesnička majica prethodne Ulične trke Modriča, na kojoj nije mogao da nastupi zbog poslovnih obaveza.

"Na stazi su bile pripremljene četiri okrepne stanice sa vodom i voćem, a na cilju ga je čekala finišerska medalja i njegova trkačka inspiracija Miljana Nedić."

"Tokom trke zajedno sa njim trčao je i 'pejsmejker' Vasiljević. Polumaraton je imao samo dva učesnika uz poštovanje preporuka nadležnih organa o sprečavanju širenja virusa Кovid-19", saopštili su iz ovog kluba.

Članovi modričkog kluba izuzetno su aktivni i u ovom teškim vremenima za sve sportiste, ali i rekreativce.

"Pored ove trke, možda je zanimljivo, naš član Žarko Jovanović je proteklog vikenda za vrijeme policijskog časa istrčao polumaraton u dvorištu porodične kuće u Miloševcu. Takođe, prije deset dana Boris Mrkonjić istrčao je 50 km od Šešlija, preko Doboja do Modriče. Ovo su neki naši vidovi za očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja u dobu izolacije", dodao je na kraju Vasiljević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC