• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarađivali su u Bajernu, sad im se ponovo ukrštaju putevi?

Autor mondo.ba

Ćavi Alonso važi za jednog od najozbiljnijih kandidata za dolazak u Mančester siti

 Mančester siti Ćavi Alonso pomoćni trener Izvor: ALEXANDER HASSENSTEIN/BONGARTS

Decembarskim odlaskom Mikela Artete u Arsenal, ostalo je upražnjeno mjesto prvog pomoćnika Pepa Gvardiole na klupi Mančester sitija.

Uz nekadašnjeg kapitena Barselone, trenutno je tu Rodolfo Barel, bivši trener Barsinih kadeta i juniora Liverpula (gdje je jedno vrijeme bio i šef fudbalske akademije), međutim komandant "građana" u potrazi je za još jednim asistentom, koji bi nadomjestio rupu nastalu Artetinom odlukom da se osamostali.

I kako trenutno stvari stoje, na dobrom je putu.

Možda će vas zanimati

Prema pisanju portala "Goal", jedna od mogućih opcija je – Ćavi Alonso, kojem je Pep bio šef u vrijeme dok je vodio brigu o Bajernu iz Minhena.

Gvardiola je dvije sezone bio mentor nekadašnjem vezisti, koji je poslije završetka mandata u Bajernu 2017. godine odlučio da stavi tačku na bogatu karijeru i posveti se trenerskom poslu.

Građenje te karijere počeo je u Realu, kao trener u omladinskoj školi, gdje je radio od avgusta 2018. do juna prošle godine, nakon čega se preselio u Real Sosijedad, gdje predvodi B tim koji se takmiči u trećoj ligi.

U dosadašnjih 28 utakmica, ekipa je pod njegovim vođstvom uknjižila 12 pobjeda, osam remija i isto toliko poraza, te se shodno tom učinku nalazi na petom mjestu, uz 44 boda, te je tri boda udaljen od četvrte pozicije, koja donosi razigravanje za plasman u drugoligaški rang.

Profesionalnu igračku karijeru Ćavi Alonso je počeo upravo u Sosijedadu (jedno vrijeme bio na pozajmici u Eibaru), odakle je 2004. godine stigao u Liverpul.

Na Enfildu se zadržao pet godina, koliko je bio i u Realu, dok je mandat među Bavarcima trajao tri godine.

Tokom karijere osvojio je ukupno klupskih 14 trofeja, dok je sa reprezentacijom Španije bio evropski šampion 2008. i 2012. godine, te svjetski između dva kontinentalna prvenstva.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC