• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjovi milioneri se presvlače u baru: Osmoligaš je spreman za istorijski meč protiv Totenhema!

Autor Dragan Šutvić

Biće to spektakl!

 Fudbal FA kup Marin Totenhem najava osmoligaš premijerligaš Izvor: Tanjug/PA via AP/Dave Thompson

I zbog ovoga je FA Kup tako popularno takmičenje, jer zaista pruža amaterima šansu da vide neke od najboljih timova na svijetu. I upravo to će se dogoditi u nejdelju uveče, kada Totenhem bude gostovao osmoligašu – Marinu iz Krozbija, grada od oko 50.000 stanovnika.

Zanimljivo je da će u toj utakmici biti oboren rekord FA Kupa, jer nikad nije dogodilo da se na terenu sretnu timovi koji su u toliko udaljenim rangovima takmičenjima.

Marin je šesti u osmoj ligi, a Totenhem je četvrti u Premijer ligi i već je ušao u finale Liga kupa.

Možda će vas zanimati

Murinjo planira da izvede ekipu sa zvijezdama – i zbog rezultata i zbog poštovanja prema protivniku.

"Ne mislim da žele da igraju sa omladincima Totenhema. Mislim da žele da igraju protiv igrača Totenhema kojima se dive i koje prate", rekao je Portugalac.

"Pripremamo se za ovu utakmicu kao i za svaki drugi meč. Želimo da upoznamo njihovog centarfora, njihovog štopera, njihovu taktiku... Sve je isto kao i uvijek. Oni su srećni jer igraju sa nama, i mi smo srećni jer igramo sa njima. Na nama je da im prekinemo san i da ih vratimo u realnost, mada razumijem njihove snove", dodao je "Posebni".

S obzirom na to da je Marin iz šireg regiona Liverpula, engleski šampion će im obezbijediti podatke o Totenhemu.

"Mislim da je normalno što će im Liverpul pomoći. Komšije su i siguran sam da postoji emotivna veza među njima. Ako im daju analize i pristup video snimcima koje inače ne bi imali, mislim da je sve to normalno".

Portugalac je u najavi utakmice izrazio najveću brigu zbog terena, uz želju da on bude prije svega bezbjedan za igrače, a Marin je danima unazad pokrio travnjak da bi ga sačuvao.

U najavi ove utakmice posebnu pažnju privukla je izjava trenera Marina o svlačionicama. Tačnije, o tome gde će se igrači Totenhema presvlačiti.

"Igrači Totenhema se neće presvlačiti u svlačionici, već u baru. Mi se tamo inače presvlačimo, a mi ćemo u manju svlačionicu, jer nas nema toliko kao njih. Što se tiče tuširanja, naravno, obezbijedićemo im svlačionicu kao i inače", rekao je trener koji će u nedjelju ostvariti san, Nil Jang.

Stadion Marina ima ukupni kapacitet od 3.000 mjesta i zaista je tužno za sport što zbog strogih mjera u Engleskoj u nedjelju na njemu neće biti navijača, da vide ono što možda nikad neće uživo vidjeti.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC