• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo i Mesi su mogli da budu tandem: Kristijano je nuđen Barsi, ne kaju se što su ga odbili!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Trebalo je da bude tandem sa Mesijem, ali su procijenili da nije potreban.

 Kristijano Ronaldo nuđen Barseloni Izvor: Profimedia

Koliko bi samo fudbalska istorija bila drugačija da su se stvari razvijale ovim tokom! Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Portugalac Kristijano Ronaldo, ponuđen je Barseloni, a španski tim odbio da potpiše ugovor sa njim.

To je bilo na početku Ronaldove karijere, dok je on nosio dres Sportinga. Kasnije je Kristijano otišao u Englesku, gdje je potpisao za Mančester junajted i proslavio se.

Naravno, uslijedile su godine u Real Madridu, najtrofejniji dio njegove karijere i veliko rivalstvo protiv Barselone. A sve je moglo da bude drugačije...

Nekadašnji prvi čovjek kluba Đoan Laporta, koji se sada bori za drugi mandata na čelu kluba, tvrdi da se ne kaje zbog te odluke.

''Potpisali smo Ronaldinja i Rafu Markeza. Agenti koji su zastupali Markeza su nam predložili da dovedemo Kristijana Ronalda. Rekli su da imaju dogovor sa Mančester junajtedom od 19 miliona evra, a da će ga nama dati za 17. Zaključili smo da previše igra na boku, premalo u sredini i da smo već dobili dovoljno sa Ronaldinjom. Odbili smo i nisam se pokajao'', rekao je Laporta.

Portugalac se nakon Junajteda našao u Real Madridu, gdje je bio impresivan i sa kojim je osvojio gomilu trofeja. Vjerovatno tada nekadašnjem prvom čovjeku Barse nije bilo lako da gleda svoj promašaj za koji tvrdi da to nije.

Istog ljeta je Kristijano Ronaldo pojačao Mančester junajted, dok je Ronaldinjo u narednim godinama bio samo najava Lionela Mesija, koji je nešto kasnije preuzeo dirigentsku palicu u Barseloni. Da su stvari bile nešto drugačije, tim iz Katalonije je mogao istovremeno da ima u svojim redovima dvojicu od nekoliko najboljih igrača svih vremena.

Ali, pitanje je kako bi se oni razvijali u takvoj situaciji...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC