• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež počeo sa pripremama, cilj je jasan - plasman u Evropu!

Autor Dragan Šutvić

Mostarci su danas održali prvi trening u sklopu priprema za nastavak takmičarske sezone

 Velež pripreme januar 2021 Izvor: FENA

Ekipa mostarskog Veleža, pod komandom trenera Feđe Dudića, obavila je danas prvi trening u sklopu priprema za nastavak fudbalske sezone.

Strateg Mostaraca istakao je da se nada da ekipa na kraju sezone zauzeti jedno od mjesta koja vode u evropska takmičenja. Velež je u ovom trenutku četvrti, uz 33 boda.

Možda će vas zanimati

"Očekujem da ćemo se dobro spremiti i da neće biti povreda te da ćemo nastaviti sa dobrim igrama, odnosno dobrim rezultatima, i sigurno se nadamo toj borbi za izlazak u Evropu, a mjesto na tabeli koje smo zauzeli u prvom dijelu sezone daje nam to za pravo. Dosta ekipa je u igri za pozicije koje vode u evropska takmičenja, biće teško, ali nadamo se da ćemo na kraju mi biti jedni od tih", rekao je Dudić.

Dodao je da su se na prozivku odazvali svi igrači, izuzimajući dva izostanka koja su bila najavljena.

"Brandao tek večeras dolazi u Sarajevo jer je zbog korona virusa ovim avionskim linijama puno teže doći, a osim njega izostao je i Konstantin Češmedžijev, koji ima privatnih problema i ekipi će se priključiti u subotu. Svi ostali su od danas u trenažnom procesu". kazao je Dudić.

Veležov vezista Samir Radovac istakao je da četvrta pozicija koju "Rođeni" drže nakon prvog dijela sezone ukazuje na ambicije kluba u nastavku prvenstva.

"Nadam se da ćemo nastaviti gdje smo stali u prvoj polusezoni. Imamo još 14 utakmica i nadam se da će svaki igrač koji izađe na teren dati svoj maksimum te da ćemo na kraju sezone izaći kao treći ili četvrti te izboriti nastup u Evropi", poručio je Radovac.

Dodao je da je izuzetno zadovoljan svojim nastupima u Veležovom dresu.

"Vratio sam se u BiH s namjerom da igram, to mi je bio primarni cilj i ostvario sam ga. Postigao sam četiri pogotka, ušao u dobru formu i mislim da iz utakmice u utakmicu ide sve nabolje. Ako ovako nastavim sigurno neće biti nikakvih problema u daljoj karijeri", ističe Radovac.

U prvoj službenoj utakmici u nastavku sezone, koja će se odigrati 27. februara, ekipa Veleža gostuje kod Radnika iz Bijeljine, a sedam dana kasnije, odnosno 6. marta, na stadionu "Rođeni" gostovaće Borac.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC