• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

E, ovo je fudbal! Junajted juri duplu krunu: Preokret, golovi, akcija, tako treba da izgleda "derbi Engleske"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fantastični derbi u FA Kupu riješio Portugalac!

 Mančester junajted - Liverpul 3:2 FA Kup šesnaestina finala Izvor: Tanjug/Martin Rickett/Pool via AP

Kakav derbi! Gledali smo ponovo "najveću utakmicu engleskog fudbala" u jako kratkom vremenskom roku, ali je ovaj duel iz kupa bio mnogo bolji i sadržajniji nego onaj isprazni i dosadni prvenstveni od prije nedjelju dana.

U prvenstvu smo gledali "krompiriće", a sada smo vidjeli pet golova, preokret i prvi trijumf Junajteda nad Liverpulom poslije skoro tri godine! Junajted je i dalje prvi na tabeli Premijer lige. 

Možda će vas zanimati

Gledali smo prilično otvoren meč sa šansama, ali i greškama na obje strane.

Liverpul je poveo u 18. minutu, kada je Firmino odličnim pasom poremetio odbranu domaćina, a Mohamed Salah se našao u situaciji iz koje ne promašuje. Ovog puta se odlučio za lob, a Din Henderson je bio nemoćan.

Ta prednost je trajala samo osam minuta. Markus Rašford je krenuo iz kontre po lijevoj strani, a onda poslao sjajan dugačak pas sa pola terena. Džejms Milner je skočio, ali nije uspio da dohvati loptu, i ona je završila kod Mejsona Grinvuda, koji je mirno ušao u šesnaesterac i postigao gol.

Imali su "đavoli" još dvije izgledne šanse u prvom poluvremenu, ali su preokret napravili u trećem golu drugog. Opet smo gledali osovinu Rašford-Grinvud, ali sada u obrnutim ulogama. Sada je Mejson poslao dugačak pas preko cijele odbrane, a Markus je primio na lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i donio preokret.

Salah je donio izjednačenje u 58. minutu. Firmino je prodro u 16, prevario je odbrambenog igrača i centrirao u sredinu do Milnera, koji je varkom tijela preskočio loptu i navukao odbranu na sebe, tako da je lopta završila kod Egipćanina, koji mirno šalje loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu Liverpul nije iskoristio dvije dobre šanse, a kazna je stigla u 78. minutu, kada je Bruno Fernandeš iz prelijepog slobodnjaka savladao Alisona. Poslije toga je Brazilac odbranio i udarac Rašfordu, a Edinson Kavani je pogodio stativu u 89. minutu.

Junajted će u osmini finala FA Kupa igrati protiv Vest Hema.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC