• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović o pripremama Borca, prelaznom roku, pojačanjima: Kostur ostao, podigli smo nivo treninga

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Trener Borca Marko Maksimović zadovoljan prvim dijelom priprema tokom kojih se ekipi pridružila šestorica novih igrača.

 MArko Maksimović pripreme Trebinje zimski prelazni rok pojačanja Zakarić Donald Mols Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac odradio je u Trebinju prvi dio priprema za novu polusezonu, a glavni dio biće obavljen od 29. januara do 12. februara u Antaliji, gdje će biti i reporter MONDA.

Trener Marko Maksimović zadovoljan je uvodnim dijelom priprema, iako nije odigrana planirana utakmica protiv Leotara zbog nevremena koje je natopilo teren stadiona Police u Trebinju.

"Pobjegli smo od lošeg vremena i tamo smo u prva četiri dana imali stvarno dobro i vrijeme i uslove. Trebao nam je za rad taj teren u optimalnom stanju, ali zbog lošijeg vremena u petak smo radili po lošijem terenu, a nakon nevremena i loših uslova za igru nismo mogli da igramo u subotu utakmicu. Međutim, nismo ništa izgubili, jer smo odradili kondicioni trening, da je bila utakmica bilo bi po 45 minuta, ovako smo na treningu odradili sve što smo zamislili. S te strane zadovoljan sam dosadašnjim pripremama. Naravno igračima treba vremena da se naviknu na nas i na naše neke zahtjeve. Uvijek je tako u fudbalu, novi trener – novi zahtjevi. U fudbalu treba proći taj period adaptacije i njih na nas. Što se nas u stručnom štabu tiče i adaptacije, mi smo dugo u klubu, pošteđeni smo one situacije kada dođe trener pa ne zna igrače i slično", rekao je Maksimović u razgovoru za MONDO.


Tokom priprema ekipi su se priključila šestorica novih igrača. U Borac su stigli golman Nikola Lakić, štoper Dejan Uzelac, bočni igrač Dino Ćorić, napadač Elvis Mehanović, sa pozajmice je vraćen Milan Šikanjić, a Kamerunac Donald Mols stigao je na probu.


"Najvažnije je zadržati kostur ekipe koji je iznio polusezonu. Tu je 12-13 igrača koji su konstantno igrali. Mi smo bili ubjeđenja da se na taj kostur dogradi još nekih 4-5 igrača, praktično u svakoj liniji. Došao je i golman, pa u zadnjoj liniji tu je štoper Uzelac i Ćorić kojeg osim u zadnjoj liniji možemo da koristimo i na krilu. Dobili smo i igrača za zadnju liniju i naprijed. U zadnjoj liniji su Jovanović i Milojević iznijeli polusezonu, otišao je Janičić pa smo to popunjavali Kruzom, a sada smo se odlučili da dođe igrač koji poznaje ligu i mislim da smo u Uzelcu dobili igrača koji će pojačati konkurenciju Jovanoviću i Milojeviću i da to bude to, uz naravno Vojnovića koji može da igra i štopera i zadnjeg veznog. Doveli smo Mehanovića koji je telentovanog, kao i Šikanjića da budu uz Lukića. Osnovna karakteristika mladih igrača je i to trčanje, pa smo samim tim i podigli nivo treninga, a svi su motivisani da nađu svoje mjesto“, rekao je Maksimović.

Klub je u međuvremenu napustio brazilski štoper Daglas Kruz, sa kojim je raskinut ugovor. Borac trenutno ima tri klasična štopera, ali Maksimović ističe da postoji još nekoliko alternativnih rješenja, tako da ne bi trebalo biti novih pojačanja na ovoj poziciji.

"Imamo četvrtog štopera u Vojnoviću, petog u Ćosiću koji može da pokrije tu poziciju, plus imamo kadeta jednog. Osim juniora priključili smo sada dva kadeta, Savu Sušića i Sergeja Damjanića. Savo je štoper 2005. Damjanić polušpic takođe 2005. godište. To su dva talentovana dječaka. Opredijelili smo se da ako već na nekim pozicijama trebamo imati treću ili četvrtu opciju da to bude iz naših redova i to najtalentovanija djeca. I kroz taj rad ćemo njih razviti i za godinu i po, dvije imaćemo kvalitet. Ima tu još mladih momaka, mnoge sam trenirao i u juniorskoj selekciji, ali ne treba stavljati na njih pritisak na način da se traži alibi ako oni igraju. Pobornik sam da igraju zato što zaslužuju, a ne zato što su mladi igrači. Nisam taj koji gleda to mladi - stari, već samo me zanima da je to igrač koji može donijeti dobro ekipi", istakao je Maksimović i dodao da će biti jedna mala promjena u štoperskom tandemu.

"Doći će do male rokade u zadnjoj liniji. Dobro poznajem Đorđa Milojevića, on je u svim omladinskim selekcijama igrao desnog štopera, a Maretu Jovanoviću, nekom ko je prošao sve u karijeru je sasvim svejedno da li je lijevo ili desno, tako da smatramo da možemo tom rokadom biti bolji".

Odbijena ponuda za Milojevića

"Bila je ponuda za Milojevića iz Grčke, ali smatrali smo da u ovom trenutku ne treba da ga prodajemo, on je mladi reprezentativac, a bilo bi puno da u ovom trenutku tražimo tri štopera. On i Marko Jovanović imaju kontinuitet od godinu dana igranja".

Na probi je Kamerunac Donald Mols, igrač na poziciji zadnjeg veznog, koji je stigao iz hrvatskog drugoligaša Kustošije.

"Doveli smo Donalda Molsa, mlad je igrač 22 godina i želimo da vidimo da li može da poveća konkurenciju. Ako neki igrači padnu, ne budu mogli u nekom trenutku, treba nam neko ko može tu da odgovori, a treba uzeti u obzir i budžet, pa i da dolazi na preporuku poznatog agenta, bivšeg igrača Dinama, Ako se pokaže bio bi dobro rjeđenje i finansijski prihvatljivo", rekao je Maksimović.

Jedno od osnovnih pitanja na Gradskom stadionu u Banjaluci je da li ostaje Goran Zakarić ili ne. Govorilo se čak i o tome da bi mogao da pređe u Sarajevo, međutim, sa njim postoji dogovor da ostane u Borcu ukoliko ne nađe inostrani angažman.

"Dogovor je da ako ne ode u inostranstvo neće ići u neki drugi klub u BIH. Ja vjerujem njemu i mislim da sigurno ne bi izdao riječ da ako ne ide u inostranstvo da ostaje u Borcu. I to je jedana velika pobjeda Borca naspram nekadašnjih vremena kad smo imali igrače koji su prije Borca birali druge klubove“, istakao je Maksimović.

"Nama će najveće pojačanje biti stari Suba i stari Meleg, ako uspijemo ta dva igrača da vratimo mi ćemo napraviti pravi posao. Zasad dobro rade i jedan i drugi, ne može me niko ubijediti da njih dvojica u nekom optimalnom stanju ne bi bili pojačanje za svaki klub“, zaključio je Maksimović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC