• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dočekao svojih pet minuta! Ozil predstavljen u Feneru, pa poručio: "Ovo je klub koji volim!"

Autor Dragan Šutvić

Mesut Ozil u srijedu je zvanično predstavljen u Istanbulu kao novi član Fenerbahčea.

 Mesut Ozil Fenerbahče predstavljanje Izvor: Anadolija/Serhat Çağdaş

U klupskom kompleksu "Faruk Ilgaz" u Istanbulu upriličena je ceremonija svečanog potpisivanja ugovora Ozila sa Fenerbahčeom, koji ga za istanbulski klub veže naredne 3.5 godine.

Ceremoniji su, pored Ozila, prisustvovali i predsjednik kluba Ali Koč, sportski direktor kluba Emre Belozoglu, više od 100 predstavnika nacionalnih i međunarodnih medija, dok su navijači mogli da posmatraju ceremoniju putem aplikacije Zoom.

Možda će vas zanimati

Prvi čovjek kluba rekao je da je Ozil fudbaler koji je ranije u više navrata iskazao svoje simpatilje i ljubav prema Fenerbahčeu te kako je došao u klub koji je volio kao dječak.

Govoreći o samom procesu prelaska Ozila iz Arsenala u Fenerbahče, Koč je poručio kako je danas "jedan od istorijskih dana za klub", te otkrio kako u razgovorima s Ozilom oko njegovog transfera u Fenerbahće ni u kom slučaju u prvom planu nije bio finansijski aspekt.

"Veoma sam srećan i uzbuđen. Nadam se da ću biti od koristi klubu. Navijač sam Fenerbahčea još od svog djetinjstva, uvijek ću to i ostati", rekao je Ozil prilikom potpisivanja ugovora.

Na pitanje koja su njegova očekivanja od ove sezone, Ozil je istakao kako je Fenerbahče klub koji svake sezone treba da igra za titulu i da vjeruje da će je u najkraćem roku s Fenerbahčeom i osvojiti.

Obzirom da je igrao u velikim klubovima gdje se od fudbalera očekuje puno i postoji određena vrsta pritiska, Ozil je upitan da li takav pritisak postoji i danas kada potpisuje za Fenerbahče.

"Kod fudbalera uvijek postoji pritisak. Znam da će toga biti i u Fenerbahčeu. Ono što ja mogu kazati jeste da ću dati sve od sebe. Tokom karijere sam nastupao za velike klubove, ali Fenerbahče je za mene nešto posebno, klub koji volim, klub koji mi je veoma bitan. Veoma sam srećan. Ovo je za mene vrlo emotivan trenutak", poručio je Ozil.

Upitan također i da li postoji mogućnost da se jednog dana vrati u Bundesligu, Ozil je kratko odgovorio: "Ne, nema".

Profesionalnu karijeru započeo je u Šalkeu 04, potom igrao za Verder Bremen i Real Madrid, a od 2013. godine nosio je dres Arsenala za koji je zabilježio 150 nastupa i 30 golova.

U posljednje vrijeme nije bio u planovima kluba sa Emirejtsa, ove sezone nije odigrao nijedan meč jer nije ni licenciran za takmičenja, pa je rastanak bio neminovan.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC