• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu 40% od 60 miliona za Sadika? I to je moguće! Ivica Iliev otkrio sve o klauzulama bivšeg napadača crno-belih!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"To bi bio najveći transfer u istoriji Balkana!", oduševljeno je govorio Iliev.

 Partizanu 40% od 60 miliona za Sadika? I to je moguće! Ivica Iliev otkrio sve o klauzulama  Izvor: MN PRESS

Umar Sadik otišao je letos iz Partizana u Almeriju i brzo se pokazalo da je to pun pogodak za obe strane, a postavlja se pitanje koliko će crno-beli na kraju zaraditi od Nigerijca?

Od ranije je poznato da je transfer "fiksno" iznosio pet miliona dok još po 500 hiljada crno-belima sledi kada postigne 20 golova i odigra 50 mečeva za Špance, odnosno još tri miliona ukoliko se Almerija na kraju sezone plasira u Primeru.

Možda će vas zanimati

Međutim, to nije sve, u čitavu priču uključeni su i procenti.

Gostujući na TV Arena Sport, sportski direktor Ivica Iliev otkrio je sve klauzule koje su uključene u dogovor Partizana i Almerije.

"Partizan je napravio fantastičan posao, pre svih Miloš Vazura koji neverovatno vodi finansije kluba, možda u najgore vreme po klub...", počeo je Iliev i potom pojasnio:

"Prodali smo Umara za pet miliona i 40% od dalje prodaje, a još tri miliona je fiksno ako Almerija uđe u Primeru. Ostalo bi onda još 10% uz bonuse od milion... U suštini, minimalna zarada je devet miliona plus 10% što je najveći transfer u istoriji srpskog fudbala kada je stranac u pitanju. Potencijal njegove zarade je veliki, a najidealnije za Partizan je da ode već ove zime".

Izvor: Profimedia

Već se spominje da su mnogi klubovi iz Španije zainteresovani za njega, pa se nedavno govorilo o transferu vrednom i do 60 miliona evra koliko bi Sevilja platila.

"Nije sportski govoriti, ali nama bi najviše odgovaralo da ga prodaju, a da oni ne uđu u prvu ligu Španije... Partizan može da napravi najveći transfer u istoriji Balkana, može da bude i preko 20 miliona! Cifre se spominju između 40 i 60 miliona, skinulo bi se tu 5 miliona i onda 40% od transfera Partizanu! Zamislite to!", ushićeno je govorio Iliev.

"Zvuči nerealno, ali to je realost kada bi dozvolila Almerija, ali...", zastao je Iliev.

"Oni su na pragu su ulaska u Primeru, znaju da će imati tu cenu i na leto i sumnjam da će ga prodati. Negde oko 11-12-13 bi trebalo da bude minimalna zarada Partizana".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC