• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret Juventusa u režiji Ronalda i nevjerovatan jubilej Bufona: Finale Kopa Italije je na vidiku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najveći italijanski derbi između Intera i Juventusa, koji je odigran po 32. put u istoriji Kopa Italije, pripao je crno-bijelima iz Torina u prvom polufinalnom duelu.

 Inter - Juventus, Kopa Italija, polufinale, prvi meč Izvor: Tanjug, AP Photo/Luca Bruno

Juve je na korak od plasmana u finale Kopa Italije!

Možda će vas zanimati

U prvom polufinalnom duelu na "Đuzepe Meaci", crno-bijeli su zahvaljujući Kristijanu Ronaldu i nestvarnim greškama posljednje linije Intera napravili preokret, koji im u revanšu za sedam dana u Torinu daje veliku prednost na putu za veliko finale 19. maja.

INTER - JUVENTUS 1:2 (1:2)
/Martinez 9 - Ronaldo 26 pen, 35/

"Neroazuri" su na početku bili mnogo bolji tim, može se reći i tokom većeg dijela meča, a poveli su u devetom minutu, slično kao i na meču prije dvije sedmice u Seriji A (2:0), koji je obilježio kontroverzni Čileanac Arturo Vidal.

Aleksis Sančez sačuvao je loptu na sredini terena i proslijedio je do Nikole Barele, koji je potom pronašao Lautara Martineza u kaznenom prostoru, a Argentinac pogodio "iz prve"- 1:0.

Međutim, uzvratili su crno-bijeli u 26. minutu nakon bespotrebne reakcije defanzivca crno-plavih Ešlija Janga, koji je vukao u kaznenom prostoru Huana Kvadrada, a nakon pregledanja VAR-a sudija Đampaolo Kalvareze je pokazao na penal za Juve.

Siguran sa "kreča" bio je Kristijano Ronaldo - 1:1.

Deset minuta kasnije, Juve je ni "kriv ni dužan" preokrenuo nakon katastrofalnog nesporazuma golmana Samira Handanovića i Alesandra Bastonija, što je Ronaldo surovo kaznio plasiravši loptu u praznu mrežu - 1:2.

Izvor: Tanjug, AP Photo/Luca Bruno

Interesantno, prvi meč polufinala na "Đuzepe Meaci" obilježio je i nevjerovatan jubilej golmana kluba iz Torina Đanluiđija Bufona, koji je večeras po 1.100. put (slovima hiljadu i stoti put) branio u Italiji. Popularni "Điđi" je u karijeri nastupio na 679 mečeva za Juve, 220 za Parmu i 176 za nacionalni tim "azura". Impresivno!

Derbi Italije

U dosadašnjoj istoriji "najveće italijanske utakmice" od 1909. godine odigrano je ukupno 239 zvaničnih mečeva na kojima je Juve slavio 109 puta, Inter se radovao na 72 susreta, a 108 duela je okončano remijima.

Iako je veteran sa nestvarnim brojem nastupa, Bufon je bio i jedan od zaslužnijih što je Juve u drugom poluvremenu sačuvao vođstvo i pobjedu.

Posebno fantastična bila je njegova reakcija u 69. minutu kada je odbranio "zicer" Mateu Darmijanu sa nekoliko metara!

Iskusni čuvar mreže je takođe spasio "bjankonere" u 78. minutu kada je zaustavio šut Kristijana Eriksena sa ivice kaznenog prostora, a sve to pet dana nakon što je proslavio 43. rođendan!

Prvi meč drugog polufinala između branioca trofeja u Kopa Italiji Napolija i Atalante igra se srijedu uveče (20.45) na stadionu "Dijego Maradona".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC