• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter slavio u "Derbiju Italije": Vidal ljubio grb Juventusa, pa mu presudio! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kontroverzni Čileanac obilježio 202. prvenstveni duel Intera i Juventusa.

 Inter Juventus 2:0 Derbi Italije 18 kolo Serija A Arturo Vidal ljubi grb Juventusa pa dao gol VIDEO Izvor: Tanjug/Luca Bruno/AP

Da Arturo Vidal nije zaboravio period proveden u Torinu, gdje je 2011. do 2015. nosio dres Juventusa, pokazao je pred početak susreta na "Đuzepe Meaci", kada je u srdačnom pozdravu sa Đorđom Kjelinijem poljubio grb "stare dame".

A onda je zagorčao život svom bivšem klubu u 202. prvenstvenom "Derbiju Italije", gdje je golom iz 12. minuta najavio pobjednika, da bo konačnih 2:0 početkom nastavka postavio sjajni Nikolo Barela, koji je bio asistent Vidalu kod prvog gola.

INTER - JUVENTUS 2:0 (1:0)

Možda će vas zanimati

Prvih desetak minuta proteklo je u terenskoj inicijativi gostiju, ali osim opravdano poništenog gola zbog ofsajda, nije viđeno ništa zanimljivo pred golom Samira Handanovića.

A onda je Inter poveo iz prve prilike na meču. Barela je odlično centrirao sa desne strane, Vidal je nadskočio Danila i glavom poslao loptu u mrežu Juventusa.

Naravno, iz poštovanja prema svom nekadašnjem klubu, Čileanac nije slavio svoj prvi pogodak ove sezone u Seriji A, ali mnogo bure na društvenim mrežama izazvao je njegov već pomenuti gest pred start utakmice.

Izvor: Tanjug/Luca Bruno/AP

Vodeći gol potpuno je ohrabrio "nerazure", koji su zaigrali mnogo sigurnije, pa su u 23. minutu imali sjajnu priliku da udvostruče prednost.

Bio je to brz kontranapad, Romelu Lukaku dobro je šutirao, Šćesni je nakratko odbio loptu pravo na nogu Lautaru Martinezu, ali Argentinac veoma loše gađa i lopta odlazi visoko preko gola.

Osam minuta kasnije još jedna prilika za Lautara Martineza, ali opet je neprecizan. U 38. minutu zaprijetio je i Lukaku, ali Šćesni brani.

Osim dvije poluprilike i loša udarca Kristijana Ronalda, Juventus u prvih 45 minuta nije uradio praktično ništa vrijedno pažnje.

STATISTIKA "DERBIJA ITALIJE":

202 derbija Inter - Juventus

Pobjede Intera: 59

Neriješno: 51

Pobjede Juventusa: 92

Gol razlika: 249:287

Ni drugo poluvrijeme nije donijelo promjene u igri, ali jeste na semaforu.

Izvor: Tanjug/Luca Bruno/AP

U 52. minutu odbrana gostiju bila je loše postavljena, Alesandro Bastoni poslao je perfektan dijagonalni pas, odlično se Barela snašao i pogodio za 2:0.

Pokušao je Andrea Pirlo da razdrma svoj tim "hokejaškom" izmjenom, zamijenio je trojicu igrača u 58. minutu, a jedan od njih koji se našao na terenu Veston Mekeni imao je najbolju priliku za aktuelnog šampiona četiri minuta kasnije, ali je lopta nakon njegovog šuta završila u naručju Handanovića.

Ni treću šansu Lautaro Martinez nije uspio da pretvori u gol. U 71. minutu šutirao je pored gola.

Tek u finišu, gosti su nametnuli svoj ritam igre, ali bilo je prekasno da se učini nešto ozbiljnije, pa makar to bio i počasni gol.

Sve što su igrači Juventusa uspjeli je pokušaj Federika Kjeze u 87. minutu, ali slovenački internacionalac na golu Intera i ovo je odbranio.

S obzirom na prikazano u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali i ogroman bodovni zaostatak, sve je izvjesnije da bi Juventus mogao prekinuti dominaciju u Italiji i nakon devet uzastopnih titula ostati bez "skudeta".

Nema sumnje da će Pirlo nakon večerašnjeg derbija ponovo biti na udaru. Iako ima još mnogo da se igra i veliki broj bodova je u opticaju, Juventus već sada zaostaje sedam bodova za Interom, a ukoliko Milan sutra savlada Kaljari, za "rosonerima" će zaostajati punih deset koraka.

Istina, uz meč manje, ali "bjankoneri" će morati da poprave mnoge stvari da bi se ukljućili u trku za prvo mjesto.

Jasno je da Juventus nikada ne treba otpisivati, ali da su u teškoj poziciji - jesu.

INTER: Handanović, Škrinjar, De Fraj, Bastoni, Hakimi, Barela, Brozović, Vidal (77. Galjardini), Jang (72. Darmijan), Lukaku, Lautaro Martinez.

JUVENTUS: Šćesni, Danilo, Bonući, Kjelini, Frabota (58. Bernardeski), Kjeza, Bentankur, Rabio (58. Mekeni), Ramzi (58. Kuluševski), Morata, Ronaldo.

LISTA STRIJELACA SERIJE A:

15 - Kristijano Ronaldo (Juventus)

12 - Ćiro Imobile (Lacio), Romelu Lukaku (Inter)

10 - Žoao Pedro (Kaljari), Zlatan Ibrahimović (Milan), Luis Murijel (Atalanta)...

SERIJA A - 18. KOLO:

Napoli - Fiorentina 6:0 (4:0)
/Insinje 5, 72 pen, Deme 36, Lozano 38, Zjelinjski 45, Politano 89)

Krotone - Benevento 4:1 (2:0)
/Glik 4 ag, Sini 29, 54, Vulić 65 - Falke 83/

Sasuolo - Parma 1:1 (0:1)
/Đuričić 90+5 pen - Kucka 37/

Atalanta - Đenova 0:0

Inter - Juventus 2:0 (1:0)
/Vidal 12, Barela 52/

Odigrano u subotu:

Bolonja - Verona 1:0 (1:0)
/Orsolini 18 pen/

Torino - Specija 0:0

Sampdorija - Udineze 2:1 (0:0)
/Kandreva 67, Toregrosa 81 - De Pol 55/

Odigrano u petak:

Lacio - Roma 3:0 (2:0)
/Imobile 14, Luis Alberto 23, 67/

U ponedeljak:

Kaljari - Milan (20.45)

TABELA: Inter 40, Milan (-1) 40, Napoli (-1) 34, Roma 34, Juventus (-1) 33, Atalanta (-1) 32, Lacio 31, Sasuolo 30, Verona 27, Sampdorija 23, Benevento 21, Bolonja 20, Fiorentina 18, Specija 18, Udineze (-1) 16, Đenova 15, Kaljari (-1) 14, Torino 13, Parma 13, Krotone 12.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC