• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratnički debi iz snova Luke Jovića: Prvo "bomba" i potom majstorija za pobjedu "orlova" iz Frankfurta!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski napadač je u povratničkom debiju u Ajntrahtu sa dva gola u posljednjem meču 16. kola Bundeslige protiv Šalkea, osigurao pobjedu frankfurtskim "orlovima".

 Ajntraht - Šalke 3:1, Bundesliga, 16. kolo, debi Luka Jović, golčina VIDEO Izvor: Profimedia

Reprezentativac Srbije Luka Jović vratio se na "mjesto zločina" u Frankfurt, gdje je 2019. godine u karijeri pružao najbolje partije koje su ga odvele u Real Madrid u rekordnom transferu vrijednom 60 miliona evra.

Možda će vas zanimati

Tada je na 47 mečeva postigao 27 golova, a sada je opet obukao opremu sa grbom "orlova" kao pozajmljeni igrač "kraljevskog kluba", koji će plaćati srpskom fudbaleru osam miliona evra godišnje da pokuša vratiti svoju staru formu u Ajntrahtu.

Za razliku od stratega Reala Zinedina Zidana, koji mu je prilike davao na kašičicu, trener frankfurtske ekipe Adi Hiter gurnuo ga je u vatru u posljednjih pola sata posljednjeg susreta 16. kola Bundeslige protiv Šalkea, a Srbin mu se odužio sa dva fantastična gola za pobjedu!

AJNTRAHT - ŠALKE 2:1 (1:1)

Frankfurtski "orlovi" su od starta nametnuli žestok ritam, napadali su i promašivali prilike, prvenstveno Andre Silva, Ajmen Barkok i Martin Hintereger, koji je u 25. minutu čak uzdrmao stativu.

Šalke se bazirao na kontranapade, ali nije uspio nijednom da zaprijeti niti kazni promašaje domaćina, koji je samo četiri minuta kasnije stigao do prednosti.

Poslije loše reakcije odbrane tima iz Gelzenkirhena, lopta je u kaznenom prostoru stigla do Portugalca Andrea Silve, koji je plasirao u sami ugao za 12. "recku" u sezoni - 1:0.

Međutim, već u narednom napadu na drugoj strani, nesporazum Martina Hinteregera i golmana Kevina Trapa iskoristio je "ni kriv ni dužan" 19-godišnji Metju Hopi, koji je kaznio njihovu neodlučnost i iskosa pogodio za izjednačenje - 1:1.

Američkom tinejdžeru je ovo bio četvrti pogodak za Šalke, poslije "het-trika" u prethodnom meču sa Hofenhajmom (4:0).

U finišu prvog dijela, reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac, koji se vratio u Šalke kao pozajmljen igrač Arsenala, katastrofalno je pogriješio i kreirao stopostotnu šansu za Ajntraht.

Na njegovu sreću, šut Erika Durma sa sedam-osam metara sjajno je odbranio golman Šalkea Ralf Ferman, koji je bio i najzaslužniji što su gosti bez minusa otišli na odmor u poluvremenu. 

Izvor: Profimedia

U posljednjih pola sata, šansu je umjesto Erika Durma dobio i Luka Jović, povratnik u Ajntraht iz madridskog Reala, kojem je trebalo samo 10 minuta na terenu frankfurtskog stadiona da pogodi Fermanovu mrežu.

Kao nekad, po lijevoj strani je prošao drugi reprezentativac Srbije Filip Kostić i centrirao, a negdje oko penaltika, sijevnula je "bomba" Jovića pod prečku - 2:1. 

Vrlo moguće i u inat Zidanu, ali i za četvrtu uzastopnu pobjedu Ajntrahta, kojem sada ni Liga šampiona nije neuhvatljiva s obzirom da zaostaje samo tri boda za trećim i četvrtim mjestom koje vode u elitno evropsko takmičenje naredne sezone.

I nije Jović stao već je u sudijskoj nadoknadi, poslije nove asistencije Kostića, lažnjakom izbacio iz igre svoje čuvare i plasirao loptu u mrežu - 3:1.

BUNDESLIGA - 16. KOLO

Bajern - Frajburg 2:1 (1:0)
/Levandovski 7, Miler 74 - petersen 61/

Ajntraht Frankfurt - Šalke 3:1 (1:1)
/Andre Silva 28, Jović 72, 90+2 - Hopi 29/

Subota

Borusija Dortmund - Majnc 1:1 (0:0)
/Munije 73 - Oztunali 57/

Keln - Herta 0:0

Hofenhajm - Arminija 0:0

Verder - Augsburg 2:0 (0:0)
/Gabre Selasije 84, Agu 87/

Volfsburg - RB Lajpcig 2:2 (2:1)
/Veghorst 22, Štefen 35 - Mukiele 5, Orban 54/

Štutgart - Borusija Menhengladbah 2:2 (0:1)
/Gonzales 58, Vamangituka 90+6 - Štindl 35 penal, Zakarija 61/

Igrano u petak:

Union Berlin - Bajer Leverkuzen 1:0 (0:0)
/Tojhert 88/

TABELA: Bajern 36, RB Lajpcig 29, Bajer 29, Borusija D. 29, Union Berlin 28, Volfsburg 26, Ajntraht 26, Frajburg 23, Augsburg 19, Verder 18, Herta 17, Hofenhajm 16, Arminija 14, Keln 12, Majnc 7, Šalke (-1) 7.

Možda će vas zanimati


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC