• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Jović u društvu Ronalda, Sedorfa i Etoa: Španci otkrili šta spaja Srbina sa ovim legendama!

Autor Dragan Šutvić

Zanimljivo poređenje, ako se ono može tako nazvati...

 Luka Jović Ronaldo Sedorf Eto Izvor: Profimedia

Odlazak Luke Jovića na pozajmicu u Ajntraht iz Frankfurta bio je 50. posao Real Madrida u klupskoj istoriji koji su obavili tokom zimskog prelaznog roka.

Srbin je tako postao dio 24 igrača koja su napustila klub u prvom mjesecu godine, a njih 26 je stizalo u Real. I Jović se nalazi u neobičnom društvu.

Možda će vas zanimati

Otkad je u januaru 1992. godine mladi Santi Aragon napustio Real Madrid da ode na pozajmicu u Valjadolid, još 48 igrača je dolazilo ili odlazilo iz Reala prije nego što je Jović ove sedmice ponovo otišao put Njemačke.

"Marka" je tim povodom napravila čitavu listu igrača Reala koji su u januarskom prelaznom roku mijenjali sredinu i Jović se našao među nekim velikim imenima, ali i velikim promašajima.

Real je u januarskom prelaznom roku dovodio čak osmoricu Brazilaca - Ze Roberta, Savija, Rodrigo Fabrija, Sisinja, Marsela, Kazemira, Lukasa Silvu i Reinijera. Dakle, bilo je tu nekih igrača koji su napravili izvanredne karijere u Realu, ali i onih manje uspješnih.

Mnogi se i dalje sjećaju iznenađujućeg transfera Tomasa Gravesena iz Evertona koji je stigao početkom 2005. godine, a koji je ostao poznat po tome da se potukao sa Brazilcem Robinjom. Ipak, ni on nije ostavio baš najbolji utisak.

Ipak, šta je sa igračima koji su odlazili iz Reala u zimu?

Izvor: Profimedia

Među njima su fudbalske legende Ronaldo i Klarens Sedorf! Holanđanin je Real napustio početkom 1999. godine, kada je prešao u Inter, dok je i Brazilac učinio nešto slično.

Popularni "Zuba" je već bio daleko od svog vrhunca i otišao je u Milan početokm 2007. godine, a među glavnim razlozima se navodio njegov loš odnos sa Fabiom Kapelom.

Takođe, jedna od najvećih Realovih grešaka u zimskom prelaznom roku bio je kada su u januaru 2000. pustili Samjuela Etoa da ode u Majorku, da bi ovaj potom napravio izvanrednu karijeru i u dresu Barselone 2006. i 2009. postao šampion Evrope.

Na kraju teksta, "Marka" je spomenula i Jovića:

"Srpski napadač je bio dio 50. zimskog posla u Realovoj istoriji. Jović je privukao pažnju činjenicom da je otišao na pozajmicu nakon što je Real platio 60.000.000 evra za njega prije 18 mjeseci. Nedostatak prilika kod Zidana je rezultirao da igrač napusti klub, koji je postigao samo dva gola u "bijelom" i koji ima još četiri godine do isteka ugovora", napisao je španski list.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC