• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lacio gazduje "vječnim gradom": "Srce" od Luisa Alberta, a "plaženje" od Imobilea za poniženje "vučice"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na 153. Derbiju dela Kapitale, pobjednik je riješen već u prvom poluvremenu.

 Lacio - Roma, Serija A, 18. kolo Izvor: Tanjug, AP Photo/Andrew Medichini

Iako je Roma važila za blagog favorita zbog bolje forme i plasmana na tabeli, na otvaranju 18. kola italijanske Serije A, ipak se radovao nebesko-plavi dio Rima i to više nego zasluženo.

Možda će vas zanimati

LACIO - ROMA 3:0 (2:0)

S obzirom da je u derbijima uglavnom najvažnije da se ne izgubi, a neriješenim rezultatom okončane su i posljednje dvije utakmice "vučice" i Lacija (1:1, 1:1), očekivala se nova "šahovska" partija na "Olimpiku" između trenera Simonea Inzagija i Paola Fonseke, ali sudeći po onom što smo vidjeli, strateg Rome je bio apsolutno pročitana knjiga za šefa struke "lacijala".

Doduše, svu kombinatoriku i taktičke zamisli upropastio je defanzivac "vučice" Ibanjez, čija je greška u 14. minutu dovela do prvog pogotka Lacija, a kasnije su nebesko-plavi ubitačnim kontranapadima i majstorijima Luisa Alberta rutinski riješili pitanje pobjednika u 153. prvenstvenom "Derbiju dela Kapitale".

U samom početku se činilo da će Roma biti bolja do tog kobnog 14. minuta kada je neshvatljivo reagovao Brazilac, koji nije uspio da otkoni opasnost, potom je Manuel Lacari nekako loptu proslijedio do kapitena Lacija, koji je iskosa sa lijeve strane pogodio ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa - 1:0.

Bio je to četvrti pogodak Imobilea u rimskim derbijima, a samo dvojica igrača Lacija su uspjela da u istoriji kluba postignu više golova. Silvio Piola je bio strijelac šest, a Tomazo Roki pet puta u najbitnijoj utakmici u "vječnom gradu".

STATISTIKA RIMSKIH DERBIJA

153 utakmica u Seriji A

39 pobjeda Lacija

60 remija

54 trijumfa Rome

Ipak, što je mnogo važnije od istorije, kapiten nebesko-plavih je ove sezone postigao ukupno 17 golova u svim takmičenjima.

Devet minuta kasnije, Lacio je udvostručio prednost i praktično riješio utakmicu.

Reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić je oduzeo loptu na sredini terena i sjajnim pasom je gurnuo u vatru Lacarija, koji je bio oboren u kaznenom prostoru. S obzirom da arbitar Danijele Orsato nije reagovao i pokazao na penal, uputio je povratnu loptu za Luisa Alberta, koji je plasirao u donji ugao - 2:0.

U nastavku je takođe nastavljena "jalova" inicijativa Rome, koja je imala posjed lopte, ali opet brze kontre pravile su mnogo problema "vučici", a iz jedne takve u 59. minutu, golman Pau Lopez je odličnom odbranom sačuvao nadu za "bordo" ekipu nakon sjajnog udarca Milinković-Savića.

Španski golman je u narednih nekoliko minuta se vjerovatno osjećao kao u streljani jer je sijevalo sa svih strana nakon šuteva Imobilea, pa je reagovao i trener Rome, koji je već na poluvremenu poslao na teren Pedra, a kasnije i Brajana Kristantea s namjerom da se smanji rezultat, a onda pokuša u završnici barem da se stigne do boda.

Međutim, od te namjere nije bilo ništa s obzirom da je Luis Alberto svojim drugim pogotkom na meču u 67. minutu zapečatio sudbinu "vučice" u derbiju.

Španac je primio loptu na nekih 18 metara i onda znalački i sa stilom pogodio sami ugao - 3:0.

Time je "ovjerio" treću uzastopnu pobjedu za sedmu poziciju na tabeli, ali i povratak u igru za plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Do isteka poslednjem minuta, kapiten Rome i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji večeras nije bio na svom uobičajenom nivou, propustio je priliku da barem ublaži poraz. Dobro je šutirao, ali na visini zadatka bio je golman Lacija Pepe Reina.

Izvor: Tanjug/ AP Photo/Andrew Medichini

SERIJA A, 18. KOLO

Lacio - Roma 3:0 (2:0)
/Imobile 14, Luis Alberto 23, 67/

Subota
Bolonja - Verona (15.00)
Torino - Specija (18.00)
Sampdorija - Udineze (20.45)

Nedjelja
Napoli - Fiorentina (12.30)
Krotone - Benevento (15.00)
Sasuolo - Parma
Atalanta - Đenova (18.00)
Inter - Juventus (20.45)

Ponedjeljak
Kaljari - Milan (20.45)

TABELA: Milan 40, Inter 37, Roma (+1) 34, Juventus (-1) 33, Atalanta (-1) 31, Napoli (-1) 31,  Lacio (+1) 31,Sasuolo 29, Benevento 21, Sampdorija 20, Fiorentina 18, Bolonja 17, Specija 17, Udineze (-1) 16, Kaljari 14, Đenova 14, Torino 12, Parma 12, Krotone 9.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC