• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno VAR srpskom fudbalu: Naredne godine na nivou Evrope, sprema se VAR centar!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Priprema za uvođenje VAR-a je u završnoj fazi.

 VAR tehnologija u Superligi Srbije od naredne sezone Izvor: MN PRESS

Odavno se priča o mogućnosti i neophodnosti uvođenja VAR tehnologije u srpskom fudbalu, a izgleda da će se ova tehnologija uskoro uvesti. 

Direktor takmičenja u Zajednici klubova Superlige i Prve lige Srbije Aleksandar Pivić je to najavio u svom intervjuu za Danas. Očekuje se da će u Staroj Pazovi biti centar odakle će se pratiti sve utakmice i sporne situacije.

Možda će vas zanimati

"Uveliko se radi na tome. Komisija za VAR je obišla sve stadione Superlige i Prve lige Srbije, odnosno onih klubova za koje se očekuje da bi mogli da naredne sezone uđu u viši rang. Napravljeni su zapisnici šta svaki klub na svom stadionu treba da pojedinačno uradi u narednom periodu. Savez je potpisao ugovor sa Telekomom koji će uvesti takozvanu optiku na sve stadione. Sa sudijama se uveliko već radi obuka u bazi FSS u Staroj Pazovi. Tamo će i biti kontrolne sobe za sve mečeve i odatle će VAR sudije pratiti sva zbivanja. Verujem da će sve to biti sređeno do leta i da ćemo od naredne godine biti na nivou Evrope po tom pitanju", naveo je Pivić u razgovoru za Danas. 

Na pitanje da li će virus korona otežati početak prolećne polusezone on je istakao da je veći problem to što zbog trenutne situacije liga mora da krene ranije. 

"Najveći izazov na početku mogu biti vremenski uslovi. Prolećni deo sezone počinje nikada ranije. Liga ima 20 klubova i igra se 38 kola i zato nije moglo drugačije nego da se prvenstvo nastavi već 6. februara. Podsetiću da je tradicionalno prolećni deo sezone uvek kretao krajem februara, barem ne pre 20. februara. Loši tereni su naš tradicionalni problem, mada, koliko sam video po dugoročnoj prognozi, možda se izvučemo", ističe Pivić.

Zajednica klubova Superlige i Prve lige Srbije za sada od Vlade Srbije nije tražila da fudbaleri postanu prioritet za vakcinaciju. 

"Razmišljali smo o tome i probaćemo da to ostvarimo jer bi time olakšali mnoge stvari i klubovima i igračima. Međutim, ne mogu fudbaleri biti izuzetak, to će verovatno biti širi dogovor za sve sportiste sa Ministarstvom sporta. Vakcinacija nije obavezna i jedino možemo da napravimo dogovor da se klubovima obezbedi određeni broj doza, a na svakom će biti da sam izabere. Sigurno je da postoje druge grupe stanovništva koji su prioriteti za vakcinaciju i zato ne želimo da se guramo prvi u red", završio je Pivić. 

(MONDO, Danas)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC