• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne dešava se često - Levandovski poslije dvije godine promašio penal!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Snježna mećava nije omela Bavarce da upišu novi trijumf protiv Herte, ali snijeg jeste "usporio" Roberta Levandovskog, koji prvi put od januara 2019. godine i 17 uspješno realizovanih penala nije uspio da pogodi cilj sa "kreča". Nemanja Radonjić debitovao za Hertu.

 Herta - Bajern Minhen 0:1 Robert Levandovski nakon dvije godine promašio penal Izvor: Tanjug/John MacDougall/POOL AFP

Nemanja Radonjić imao je solidan debi za Hertu, ali je njegov tim ipak dožiovo minimalan poraz od Bajerna iz Minhena 0:1 (0:1).

Snažan snijeg koji je padao u Berlinu od početka utakmice kao da je poremetio domaćina, pa je čuvar mreže Herte Rune Jarštajn nakon samo desetak minuta igre skrivio jedanaesterac. U svom šesnaestercu srušio je Liroja Sanea, ali se Norvežanin vrlo brzo iskupio za kiks.

Možda će vas zanimati

Sjajno je pročitao gdje će šutirati Robert Levandovski, te mu odbranio udarac sa "kreča". Bio je to prvi promašeni penal Poljaka nakon 17 uspješno realizovanih u nizu!

Posljednji put prvi strijelac Bundeslige sa 11 metara nije pogodio u januaru 2019. godine, dakle pune dvije godine bio je neumoljiv, ali je sada ostao na 24 ovosezonska gola.

DRUGI U ISTORIJI

Jarštajn je postao tek drugi golman u istoriji Bundeslige koji je uspio da "skine" jedanaesterac Levandovskom. Prethodno je to 2013. godine učinio Manuel Nojer odbranivši udarac Poljaku, koji je tada bio član Borusije Dortmund.

Imao je Jarštajn još dvije dobre odbrane, ali je u 21. minutu bio nemoćan.

Kingsli Koman šutirao je sa ruba šesnaesterca, lopta je pogodila Niklasa Štarka u list, promijenila putanju i golman tima iz Berlina je lobovan.

U nastavku je snijeg prestao da pada.

Radonjić, koji je prije par dana stigao u prestonicu Njemačke, u 63. minutu dobio je priliku da upiše prve minute u dresu novog kluba, i to u duelu sa višestrukim šampionom.

Mogao je to biti debi iz snova za Srbina, jer je u prvom kontaktu s loptom postigao gol. Ipak, prethodno je pas Matea Genduzija za Dodija Lukebakija bio nedozvoljen, jer se Belgijanac našao u ofsajdu i od izjednačenja nije bilo ništa.

Imao je Radonjić i jedan šut, ali pravo u Manuela Nojera, dok je sjajnu šansu za remi u 89. minutu promašio Mateus Kunja.

Brazilac je izašao sam pred golmana Bavaraca, bocnuo loptu i prebacio ga, ali se na njegovu nesreću ona otkotrljala pored gola i posljednja prilika da se izbjegne poraz je propala.

BUNDESLIGA - 20. KOLO:

Herta - Bajern Minhen 0:1 (0:1)
/Koman 21/

U subotu:

Bajer Leverkuzen - Štutgart (15.30)
Šalke - RB Lajpcig
Majnc - Union Berlin
Augzburg - Volfsburg
Borusija Menhengladbah - Keln (18.30)

U nedjelju:

Hofenhajm - Ajntraht (15.30)
Arminija - Verder (18.00)

TABELA: Bajern Minhen (+1) 48, RB Lajpcig 38, Volfsburg 35, Ajntraht 33, Bajer Leverkuzen 32, Borusija Dortmund 32, Borusija Menhengladbah 32, Union Berlin 29, Frajburg 27, Štutgart 25, Verder 22, Hofenhajm 22, Augzburg 22, Keln 18, Herta (+1) 17, Arminija 17, Majnc 10, Šalke 8.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC