• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kad bi Delije i Grobari sjedili i nosili maske...": Član Kriznog štaba rekao USLOV za povratak publike na stadione!

Autor 000

"Problem su naši navijači", rekao je doktor Tiodorović, a predsjednik Zvezde mu je na to odgovorio da je moguće to dogovoriti.

 Publika na stadionima Srbija Delije i Grobari da sjede i nose maske Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/PrvaTV/Screenshot

Hoće li biti publike na meču između Crvene zvezde i Milana? Saznaćemo vrlo brzo pošto će to biti jedna od glavnih tema na sjednici Kriznog štaba.

UEFA je dala "zeleno svjetlo" Zvezdi da do 30% kapaciteta stadiona "Rajko Mitić" bude popunjeno protiv Milana u 1/16 Lige Evrope, klub je već stavio karte u prodaju, međutim konačnu odluku donosi struka, a djeluje da trenutno više naginju ka tome da publike ne bude.

Tim povodom je u jutarnjem programu TV Prva gostovao predsjednik Crvene zvezde koji je istakao šta je sve klub uradio kako bi se stekli uslovi za odigravanje meča pred publikom.

"Velika je želja svih zvezdaša da se konačno vrate na stadione širom Srbije.UEFA je precizno propisala organizaciju utakmica u slučaju kada se igra utakmica sa publikom i bez nje. Protokolom je predviđeno da kapacitet stadiona može da bude 30 odsto, odnosno da je svaka treća stolica popunjena", kazao je Svetozar Mijailović i pojasnio.

"Na ulazu se mjeri temperatura svakom posjetiocu, zatim obavezno nošenje maske i na kraju distanca koja se mora poštovati. Zvezda je izvršila pripreme, jer organizacija predviđa da se pripreme urade. Sada očekujemo odluku Kriznog štaba i državu da li je to moguće".

Izvor: MONDO/Printscreen Prva TV

Na njegove riječi nadovezao se dr Branislav Tiodorović i rekao da "kao ljubitelj sporta i nekadašnji sportista" mora da podrži starog prijatelja i da bi bilo sjajno kada bi to u praksi moglo da se izvede.

"Vjerujem da bi uprava Zvezde preuzela sve i da bi pokušali da urade kako treba. Problem su naši navijači. Kada bi uspjeli da ubijedimo Delije i Grobare da sjede i nose masku i drže distancu...", zaključio je poznati epidemiolog.

Da li je to moguće?

"Apsolutno je moguće. Mi smo i obavili razgovore i imamo uvjeravanja da će se sve predviđene mjere poštovati. Da li će biti ispada, to niko ne može da garantuje. Ono što bih istakao jeste to da je Zvezda donirala preko 1.000 sezonskih karata zdravstenim radnicima. Bila bi šteta da oni u ovoj sezoni ne mogu sad da ih iskoriste", kazao je Svetozar Mijailović i dodao:

"Mislim da se često prema ljudima koji dolaze na stadione ima jedna kriva predstava. Uvjeravam da ogromna većina ljudi koji dolaze na stadione, da je svjesna svih ovih mjera. Zato nema nikakvog razloga da onakav prostor kakav imamo bude prazan. Sa 30 odsto bi bila fina atmsofera da se uživa i podrži klub. Čitav taj postupak koji je predviđen odnosi se i na okolinu stadiona. Te mjere se i kod prilaska ka stadionu poštuju. S druge strane, to bi bio dobar ventil za mnoge ljude u psihičkom smislu".

Izvor: Prva tv printscreen

Tiodorović je dodao da "nije problem da bude navijača", ali samo kada bi moglo da se obezbjedi poštovanje mjera, ali se zapitao da li je to moguće kontrolisati.

"Ako oni mogu to da obezbjede, dajem apsolutnu podršku", rekao je Tiodorović.

Hoće li na sjednici Kriznog štaba biti riječi o popuštanju mjera?

"Jedan dio će to podržati, da li će biti veći dio, ja nisam sigiuran. Ja ću biti za kontriolisano popuštanje mjera, uz maksimalan nadzor", zaključio je epidemiolog.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC