• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad je najvažnije, na "staklenog" Nejmara ne računaj: 222 miliona evra za 456 dana bolovanja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ništa novo u Parizu. Brazilac odlazi na još jednu pauzu kada je najvažnije da bude uz ekipu.

 nejmar-povreda-primicac-spisak-povreda Izvor: MN PRESS

Kada je u avgustu 2017. doveo Nejmara (29) iz Barselone, Pari Sen Žermen imao je ideju da za uloženih 222 miliona evra (samo za obeštećenje) dobije asa na koga će moći da računa kada je najvažnije.

Međutim, nije tako i to odavno nije vest.

Možda će vas zanimati

Verovali ili ne, PSŽ je ovog meseca dozvolio da se "lomljivi" Brazilac ko zna koji put povredi na utakmici protiv drugoligaša Kaena u Kupu Francuske, a sve pred (dvo)meč sezone protiv Barselone – 16. februara i 10. marta.

Baš u susretu protiv niželigaša, Nejmar je drugi put ove sezone povredio primicač i počeo svoje četvrto bolovanje u takmičarskoj 2020/21.

Ako unapred uračunamo da će Brazilac odsustvovati sa narednih šest mečeva, dolazimo do zaključka da će u Pari Sen Žermenu samo zbog "primicača" od 2017. propustiti ukupno 15 utakmica, za ukupno 74 dana bolovanja. Ponavljamo, sve to samo zbog tog mišića, koji je "proslavio" Dejan Savićević.

Nejmarova istorija povreda u Pari Sen Žermenu je predugačka i poznato je već da se hronično povređuje u ovom periodu godine, kada dođe rođendan njegove sestre (11. marta). Brazilac je u PSŽ-u zbog povreda do sada propustio 73 utakmice i propustiće ih bar 79 za četiri po godine u klubu.

Dakle, od dolaska na "Park prinčeva" odigrao je 186 mečeva, a propustio za sada 73. Ukupno je na bolovanju proveo 431 dan, a u to ne računamo pauzu od 27 dana, koja je sada pred njim.

Izvor: Tanjug/AP/Daniel Cole

Zato zaista ne čudi što ga čuveni "L'ekip" na današnjoj naslovnoj strani zove "kristalnom zamkom", sa jasnom aluzijom na to koliko je Nejmar lomljiv – i to posebno u ovo doba godine.

Sa njim u ekipi, PSŽ je do sada odigrao tri nokaut faze Lige šampiona, a on je samo prošlu dočekao zdrav i odveo ekipu do finala. U sezoni 2017/18 je 26. februara slomio metatarzalnu kost i pauzirao sve do kraja maja, a u sezoni 2018/19 je u januaru ponovo doživeo isti prelom i ponovo nije mogao da igra kada je bilo najvažnije.

PSŽ je u obe sezone ispadao u osmini finala (od Reala i Mančester junajteda), a sada će sigurno bez Nejmara istrčati i na Nou Kamp, gde će se suprotstaviti Leu Mesiju i ekipi. Veliko je pitanje da li će Brazilac biti spreman za revanš na "Parku prinčeva".

Priča o Brazilcu i PSŽ-u i dalje nije ono što su i jedni i drugi zamislili, nažalost po sve koji vole fudbal, jer je on pre svega sjajan fudbaler. Kako sada stvari stoje, njegove najbolje fudbalske godine ostaće upamćene po tome što su drugi blistali kada je bilo najvažnije.

A on češće nije igrao nego što jeste.

(mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC