• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijeme je za spektakl - vraća se Liga šampiona! Barsa i PSŽ započinju novi rat, ko sad smije da se kladi na Liverpul?

Autor Dragan Šutvić

Četiri utakmice su na programu ove sedmice, i to poslije dva mjeseca čekanja!

 Liga šampiona 2020 2021 osmina finala najava Izvor: Profimedia

A sad, ono najbolje - Liga šampiona!

Vrijeme je, u utorak počinju mečevi osmine finala najjačeg klupskog fudbalskog takmičenja na svijetu. I odmah nas čeka spektakl!

Možda će vas zanimati

Poslije dva mjeseca čekanja i završetka grupne faze, Liga šampiona je ponovo pred nama i jedva čekamo da vidimo najbolje igrače svijeta u borbi za najvredniji trofej.

"Ušati" pehar ovog proljeća će braniti Bajern, koji je tek prošle nedjelje postao šampion svijeta za 2020. godinu, a 15 izazivača pokušaće da ostvari svoje ciljeve.

Mečevi su kao i prethodnih sezona podijeljeni na dvije sedmice, tako da ćemo ove gledati četiri susreta, a onda još četiri naredne nedelje. U utorak nas čeka meč o kojem se u Španiji i Francuskoj priča već nedjeljama, dok će i u srijedu biti jako interesantnih susreta.

BARSELONA - PARI SEN ŽERMEN

Izvor: Profimedia

utorak, 18.55

Ovo je dvomeč u kojem će sve "prštati", a razloga za to je nekoliko. Najsvježiji je jasan - Lionel Mesi. Argentinac nije srećan u Barseloni zbog svih pritisaka da potpiše novi ugovor, aktuelni su bombastično objavili u medijima, a igrači Pari Sen Žermena, naročito njegovi sunarodnici, javno izjavljuju da žele da ga vide na "Parku prinčeva" naredne sezone.

Samo to bi bilo dovoljno da sve "puca" na terenu između dva kluba, ali tu je i činjenica da je Barselona prije četiri godine pobijedila PSŽ 6:1 i tako obrisala onih 0:4 iz prvog meča. Takvu sramotu im Parižani sigurno nisu zaboravili i tražiće osvetu, dok u Barseloni i dalje ne mogu da zaborave "otimanje" Nejmara u transferu vrijednom 222.000.000 evra.

Znamo da Brazilca neće biti u prvom meču, ali to neće značajno smanjiti varnice!

LAJPCIG - LIVERPUL

Izvor: Tanjug/Phil Noble/Pool via AP

utorak, 21.00

Da ste bilo koga pitali prije dva mjeseca ko iz ovog para ide u četvrtfinale, jednoglasno biste dobili odgovor - Liverpul. Ali poslije svega što smo od tada vidjeli, ko bi sieo na to da se kladi? Liverpul se nalazi u katastrofalnoj formi i na odbranu titule u Premijer ligi već mogu da zaborave.

Od završnice decembra i tamošnjeg "Boksing deja", Liverpul ima tri pobjede, tri remija i šest poraza, od čega je jedna pobjeda stigla u FA kupu protiv žestoko oslabljene Aston Vile. Sada im se i 4. mjesto drma u Premijer ligi, a Lajpcig je tim koji je u Evropi prošle sezone napravio iskorak.

Nakon stizanja do polufinala na turniru u Portugalu prošlog ljeta, Lajpcig želi da se "isprsi" i protiv Liverpula, da pokažu da ništa od toga nije bilo slučajno, dok bi Julijan Nagelsman eventualnim izbacivanjem Liverpula mogao da pokaže da je možda među njemačkim trenerima na redu makar simbolična smjena generacija.

PORTO - JUVENTUS

Izvor: Profimedia

srijeda, 18.55

Porto u ovom trenutku možda ima i stvari na koje više razmišlja od Lige šampiona. Daleko od toga da će se Portugalci predati Juventusu tako lako, naročito jer prvi meč igraju na svom "Dragau" i naročito jer ovaj Juventus nije onaj nesalomivi. Tim Andree Pirla pokazao je to u Seriji A, gdje i dalje nije uspio da zaposjedne vrh Kalča.

Ipak, Porto je već četiri utakmice u nizu bez pobjede, jer su u prvenstvu i kupu vezali četiri nerešena rezultata, pa za vodećim Sportingom zaostaju velikih sedam bodova. Upravo će ih za desetak dana očekivati meč sa rivalom iz Lisabona koji bi mogao da im odredi sezonu.

Za to vrijeme, Juventusu je vrijeme da se pokaže na evropskoj sceni, jer od dolaska Kristijana Ronalda 2018. godine, u nokaut fazi su ispadali od Ajaksa i Liona. To je daleko od njihovog željenog nivoa, a protiv Porta bi mogli sebi da "bukiraju" mjesto među osam najboljih timova Evrope.

SEVILJA - BORUSIJA DORTMUND

Izvor: Angel Fernandez/AP, Tanjug/AP/Angel Fernandez

Za prave fudbalske sladokusce i one koji nemaju svoje čvrsto određene favorite za koje će navijati, ovaj dvomeč mogao bi da bude posebno zanimljiv. I Sevilja i Borusija Dortmund su timovi koji garantuju zabavu već godinama, a sa Andalužanima je od ove zime to naročito slučaj.

Sevilja se pojačala dolasko Alehandra "Papua" Gomeza i to se već čini kao odličan spoj, a i na tabeli Primere su se već izdvojili uz Real Madrid i Barselonu, kao timovi koji imaju daleko najveće šanse za novi plasman u Ligu šampiona (uz vodeći Atletiko Madrid).

Sa druge strane, u Borusiji Dortmund je situacija daleko od sjajne. Ovaj meč stiže poslije poraza od Frajburga i remija sa Hofenhajmom, pa je Dortmund na 6. mjestu u Bundesligi, sa čak šest bodova zaostatka u odnosu na mjesta koje vode u Ligu šampiona. Edina Terzića već mnogi priželjkuju da vide kao otjeranog, ali znamo koliko Erling Holand i društvo znaju da "eksplodiraju" na evropskoj sceni.

srijeda 21.00

Preostali parovi osmine finala Lige šampiona na programu su narednog utorka i srijede:

  1. Borusija Menhengladbah - Mančester siti
  2. Lacio - Bajern Minhen
  3. Atletiko Madrid - Čelsi
  4. Atalanta - Real Madrid

Spremni smo i jedva čekamo da uživamo!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC