• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi ublažavaju mjere: Moguć povratak publike na tribine za finala Liga i FA kupa

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Postoji nada da će trećina tribina Vemblija biti popunjena gledaocima do trenutka igranja finalnih duela, krajem aprila i sredinom maja, a to bi značilo da bi na tribinama moglo biti 30.000 navijača.

 Englezi ublažavaju mjere: Moguć povratak publike na tribine za finala Liga i FA kupa Izvor: MN PRESS

Fudbalski savez Engleske (FA) i Engleska fudbalska liga (EFL) sarađuju s Vladom Velike Britanije u pokušaju da vrate navijače na Vembli u utakmicama finala FA i Liga kupa.

Naravno, na kraju to će biti odluka Vlade zasnovana na tome da li je pandemija korona virusa dovoljno pod kontrolom kako bi se dozvolio postepeni povratak navijača na fudbalske stadione.

Možda će vas zanimati

No, postoji nada da će trećina tribina Vemblija biti popunjena gledaocima do trenutka igranja finalnih duela, krajem aprila i sredinom maja, navode ugledni britanski mediji. To bi značilo da bi na svakom finalu moglo biti po 30.000 prisutnih navijača.

Dva finala su identifikovana kao ključne prekretnice, koje bi mogle poslužiti kao probni događaji uoči Evropskog prvenstva ovog ljeta, a koje će se između ostalih evropskih gradova igrati i u Londonu, i to na Vembliju.

Prošlog mjeseca, EFL je prolongirao finale Liga kupa sa 28. februara na 25. april, kako bi povećao šanse da navijači budu prisutni na Vembliju. Naravno, FA takođe silno želi da vidi publiku na tribinama u finalu FA kupa 15. maja, svega četiri sedmice prije početka EURO 2020, koji je zakazan za 11. juni.

Vembli bi trebao biti domaćin sedam utakmica Evropskog prvenstva, sva tri duela Engleske u grupi, te jednog susreta osmine finala, oba polufinala i finala.

Prisustvo navijača na Vembliju u finalu FA kupa smatra se ključnim pokazateljem da li se mogu izbjeći prazni stadioni EURO 2020, koji prošle godine nije održan upravo zbog pandemije korona virusa.

U finalu Liga kupa Engleske 25. aprila sastaće se Totenhem i Mančester siti. Takmičenje u FA kupu stiglo je do četvrtfinala u kojem će snage odmjeriti: Lester - Mančester junajted, Čelsi - Šefild junajted, Bornmut - Sautempton i Everton - Mančester siti.

(Anadolija)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC