• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je "desetka" Hrvatske, talentovaniji od Modrića: Palestinac za kojim su Hrvati ludjeli sada u petoj ligi!

Autor Dragan Šutvić

Poslije šest godina pauze vraća se fudbalu!

 Bio je "desetka" Hrvatske, talentovaniji od Modrića: Palestinac za kojim su Hrvati ludjeli sada u petoj ligi! Izvor: Profimedia/Joe Toth/BPI/REX

Hajduk iz Splita je još 2009. godine napravio najskuplji transfer u svojoj istoriji, tada je za 2 miliona evra kupio Anasa Šarbinija iz Rijeke.

Fenomenalni ofanzivni vezista je postao reprezentativac, na tri meča koliko je igrao za "vatrene" nosio je "desetku" i mnogi su vjerovali da je bolji od Modrića! 

Možda će vas zanimati

Sada se u 34. godini poslije čak šest godina pauze vratio fudbalu i zajedno sa bratom Anasom će igrati u fudbalskom klubu Omišalj sa ostrva Krk inače petoligašu! 

Ne, nisu povrede uništile ovu karijeru, već sukob sa trenerom. Anas i Amar su ušli u istoriju fudbala kada su u prvom kolu sezone 2009/10 postigli po het trik u meču Hajduka i Lokomotive i tako postali jedina braća koja su na istoj utakmici u nekoj prvoj ligi postigla po tri gola. 

Bio je poznat po asistencijama, pa je tako u dresovima Rijeke i Hajduka "namjestio" 67 golova, a od 2015. nije igrao fudbal. Tada je potpisao trogodišnji ugovor sa Rijekom, a onda se posvađao sa trenerom Matjažom Kekom. Kao kapiten je otjeran iz tima i plaćan sve do 2018. godine, kada mu je istekao ugovor. 

Od tada je odigrao jednu prijateljsku utakmicu za fudbalski klub Grobničan, takođe niželigaša, a vidjećemo da li će moći da se vrati u nekakvu formu.

Šarbini je inače po ocu Palestinac, dok mu je majka Hrvatica i odlučio je da nastupa za Hrvatsku. U tri meča dao je dva gola, a najpoznatiji je onaj protiv Argentine. 

Anas Šarbini gol protiv Argentine
Izvor: Youtube/Football Channels

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC