• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović pred Olimpik: Kritike zbog nepostignutog gola su opravdane, vjerujem da ćemo proraditi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

“Nema alibija, sutra moramo da uđemo maksimalno motivisani i koncentrisani”, poručio je trener Borca Marko Maksimović pred duel sa Olimpikom.

 Premijer liga BIH Borac - Olimpik subota 17.00 Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjalučki Borac otvoriće proljećni dio sezone duelom protiv Olimpika na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Biće to zvanični debi na klupi Boirca za Marka Maksimovića koji je tokom zime preuzeo ekipu nakon smjene Vlade Jagodića.

"Evo konačno je došlo i to prvo kolo i nastavak prvenstva. Dolazi nam ekipa Olimpika. Doveli su nekoliko provjerenih fudbalera sa renomeom kao što su Gavrić, Ćurjurić koji je igrao u Želji, Zrinjskom... Stigao je i treći trener u sezoni, Slavko Petrović. Sigurno da neće biti lako protiv njih, ne samo nama nego bilo kojoj drugoj ekipi. Znamo šta nas očekuje sutra i isto tako i igrači znaju. Sigurno da će dati maksimum, a ako tako bude mislim da rezultat neće izostati", rekao je Maksimović.

Ono što brine navijače Borca je činjenica da crveno-plavi na pet pripremnih utakmica ove zime nisu postigli niti jedan gol.

"Da smo sve pobjeđivali na pripremama dva, tri gola razlike, a sutra ne pobijedimo automatski baciš pripreme u vodu. Međutim, definitivno imamo problem u realziaciji, ali više bi me brinulo da nismo stvarali šanse, a smo ih stvarali, pa i Šahtjoru iz Donjecka. Zakazala je realizacija i moramo na tom poraditi. Ekipa treba psihološki da se pripremi za ono što nas očekuje. Činjenica je da nismo dali gol i ne možemo se braniti od toga, rekao je Maksimović, a onda istakao:

"Težak je dres Borca! Igrači i trener Borca moraju biti svjesni da je kritika zbog nepostignutog gola apsolutno opravdana i nikog ne zanima ko je igrao koju utakmicu i kakve probleme smo imali. Ništa od tog nemamo da tražimo alibi. Mi moramo ući u utakmicu bez alibija, maksimalno motivisani i maksimalno koncentrisani".

Dodatni problem za Borac je povreda najboljeg strijelca Jove Lukića, pa je novinarsko pitanje bilo da li će pružiti priliku nekom od mladih napadača ili će kapiten Stojan Vranješ biti prekomandovan u sami špic.

"Imamo mlade igrače u Mehanoviću i Šikanjiću i vjerovatno će neko od njih da odigra. Stojan Vranješ je iskusan fudbaler koji može da igra na nekoliko pozicija u timu. U Legiji je igrao čak i štopera, ako me pitate da li on to može da odigra – može", rekao je Maksimović.

Osim Lukića zbog povrede on neće moći da računa ni na najboljeg igrača odbrane Marka Jovanovića, pa bi na njegovo mjesto mogao Dejan Uzelac, a moguće i Aleksandar Vojnović.

Duel sa Olimpikom propustiće i Siniša Dujakovićem, pa će njegovo mjesto uz desnu aut liniju zauzeti Dino Ćorić.

Meč Borac - Olimpik igra se u subotu od 17 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci, a pravdu dijeli Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 20. kolo

Subota:
Radnik – Velež (15.00)
Borac – Olimpik (17.00)
Zrinjski – Krupa (19.05)

Nedjelja:
Mladost – Široki Brijeg (13.00)
Sloboda – Tuzla siti (13.30)

Ponedjeljak:
Željezničar – Sarajevo (17.30)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC