• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Luda utakmica" u Ređo Emiliji: Da li je autogol Nikole Maksimovića riješio Piksijevu dilemu? (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Reprezentativac Srbije i defanzivac Napolija Nikola Maksimović postigao je autogol na gostovanju protiv Sasuola, koji je dva puta vodio, ali su gosti uspjeli da preokrenu, da bi u 94. minutu ipak stigli do boda na otvaranju 25. kola italijanske Serije A.

 Sasuolo - Napoli 3:3, Serija A, 25. kolo Izvor: Tanjug, Massimo Paolone/LaPresse via AP

Sasuolo je propustio da uhvati možda i posljednji voz u borbi za plasman u evropska takmičenja, ali je ipak ostao neporažen u "ludoj utakmici" u Ređo Emiliji.

Domaći sastav je dva puta imao prednost, ali su uporni Napolitanci ipak uspjeli da na stadionu "Mapei" stignu do preokreta i činilo se važne pobjede u borbi za Ligu šampiona. Ali, dosuđen je treći penal na meču, drugi za Sasuolo u četvrtom minutu nadoknade, pa je utakmica okončana podjelom plijena.

SASUOLO - NAPOLI 3:3 (2:1)

Iako je Napoli bolje ušao u meč i čak preko Lorenca Insinjea zatresao mrežu u 22. minutu, gol je poništen nakon intervencije iz VAR sobe.

Međutim, nikavih dilema nije bilo u 34. minutu nakon gola za domaće, koji je postigao srpski defanzivac Nikola Maksimović.

Centrirao je Domeniko Berardi iz slobodnog udarca, a u namjeri da otkloni opasnost, Maksimović je loše zahvatio loptu koja je odsjela iza leđa Aleksa Mereta - 1:0.

Sigurno mu ova nespretna reakcija neće donijeti neki plus kod novog selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, koji je prema tvrdnjama beogradskih medija, spremio "čistku" među "orlovima".

Čak pet srpskih reprezenetativaca među kojima se našao i fudbaler Napolija su navodno na listi za odstrel, s tim da se Piksi najviše dvoumi kad je u pitanju Maksimović. 

Uzvratili su gosti iz Napulja majstorskim udarcem sa ivice kaznenog prostora Pjotra Zjelinskog, a golman je paradom samo uljepšao pogodak za izjednačenje - 1:1.

I kad se mislilo da će se na odmor otići neriješenim rezultatom, dosuđen je penal za Sasuolo, koji je sigurno izveo Domeniko Berardi - 2:1.

I u nastavku je Maksimović slično reagovao u skoku poslije jednog centaršuta domaćina, ali na njegovu sreću, ovog puta je lopta završila iznad prečke, mada je veliko pitanje ko je ovog puta bio krivac, defanzivac ili golman Meret zbog loše komunikacije.

Izabranici Đenara Gatuza su ponovo uspjeli da anuliraju prednost domaćeg tima u 72. minutu kada je sav posao majstorski obavio Insinje, a sve što je preostalo Đovaniju Di Lorencu je da ćušne loptu u nebranjenu mrežu - 2:2.

Insinje je i u posljednjem minutu bio heroj ekipe sa stadiona "Dijego Maradona" nakon što je bio siguran sa "bijele tačke" za preokret i prvo vođstvo Napolija! Prethodno je Lukas Haraslin, koji je u 85. minutu zamijenio srpskog reprezentativca Filipa Đuričića, oštro startovao u svom kaznenom prostoru, a arbitar Valerio Marini nije imao nikakvu dilemu, pokazavši na penal.

Činilo se da će gosti osvojiti sva tri boda, ali duboko u sudijskoj nadoknadi dosuđen je novi penal, drugi za Sasuolo, a bod domaćinu je sa "kreča" osigurao Frančesko Kaputo - 3:3!

SERIJA A, 25. KOLO

Sasuolo - Napoli 3:3 (2:1)
/Maksimović 34 autogol, Berardi 45+1 pen, Kaputo 90+4 - Zjelinski 38, Di Lorenco 72, Insinje pen 90/

Od 20.45
Milan - Udinese
Atalanta - Krotone
Benevento - Verona
Kaljari - Bolonja
Fiorentina - Roma
Đenova - Sampdoria

U četvrtak
Parma - Inter (20.45)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC