• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Imamo psihološku prednost, ali potreban oprez": Zrinjski u subotu zaustavio Sarajevo, sutra želi da ga izbaci iz Kupa!

Autor Dragan Šutvić

Ulog je ogroman - pobjednik stiče pravo nastupa u polufinalu Kupa BiH

 Fudbal Kup BiH četvrtfinale 2020 2021 Sarajevo Zrinjski najava Izvor: Screenshot

Fudbaleri Zrinjskog su u subotu uveče prekinuli niz Sarajeva bez poraza u m:tel Premijer ligi BiH, a sutra imaju priliku da aktuelnom šampionu BiH zadaju novi bolan udarac.

Dva tima sastaće se ponovo na Koševu, u utakmici čiji pobjednik stiče pravo nastupa u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Možda će vas zanimati

Mostarci u polufinalu kup-takmičenja nisu igrali od sezone 2014-15, kada su eliminisani od Olimpika, a u dva navrata od posljednjih pet izdanja Kupa eliminisani su upravo od Sarajeva.

Desilo se to u sezoni 2015-16, kada su ispali odmah u prvom kolu nakon izvođenja penala (6:7), te u sezoni 2018-19, u četvrtfinalnom dvomeču.

"Vjerujem da je psihološka prednost nakon nedavnog trijumfa na našoj strani, ali treba da budemo oprezni i da očekujemo izuzetno motivisano Sarajevo. Svi znamo da jedva čekaš novi izazov kad se izgubi utakmica, pokažeš da ti je to bio loš dan i da te nije išlo. Očekujem utakmicu "50-50" zato što je u pitanju Kup, jedna je utakmica, nemate prava na grešku i smatram da će dalje proći onaj koji napravi manje grešaka u igri. Osjetili smo jedni druge, energetska potrošnja je vila velika, imamo par "ranjenih", ali ima nas dovoljno i nadam se da će oni koji budu igrali umjesto ovih koji ne mogu opravdati očekivanja i da ćemo izboriti nastup u polufinalu Kupa", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović na konferenciji za novinare.

Strateg "plemića" prokomentarisao je i ostale četvrtfinalne parove.

"Imamo jedan niželigaški par (Klis – Zvijezda 09, op.a.) koji smo svi priželjkivali, a u ostalim utakmicama, gdje se sastaju premijerligši, nema favorita. Naravno da se po ulasku u prvenstvo može gledati da li Borac ima nekih problema, da je Široki startovao dobro, Tuzla siti je prije nekoliko dana u prvenstvu savladala Željezničar, svog rivala u Kupu, tako da očekujem ravnopravne duele. Presudiće možda inspiracija pojedinca, ali sigurno je da nas čekaju veoma zanimljivi mečevi", istakao je Jakirović.

Utakmica u Sarajevu počinje u 18.30 časova, a ukoliko nakon 90 minuta rezultat bude neriješen, pristupiće se izvođenju penala.

KUP BIH - ČETVRTFINALE:

Tuzla siti - Željezničar (14.00)

Klis - Zvijezda 09

Široki Brijeg - Borac (16.00) - TV Arena Sport

Sarajevo - Zrinjski (18.30) - TV Arena Sport

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC