• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac na teškom iskušenju u Širokom Brijegu, Maksimović očekuje reakciju igrača: Da prebace "čip" u glavi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Četvrtfinalni duel Kupa BiH biće odigran na "Pecari" u srijedu od 16 časova (prenos na TV Arena Sport), a Banjalučani vjeruju da mogu parirati rivalu iz Hercegovine, te izboriti plasman među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju.

 Borac na teškom iskušenju u Širokom Brijegu, Marko Maksimović očekuje reakciju igrača Kup BiH najava Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Najava utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Širokog Brijega na "Pecari" (srijeda, 16 časova), nije mogla da prođe bez osvrta na prethodni meč Borca, koji su Banjalučani izgubili od Veleža u Mostaru (0:2).

Loš nastup, zbog kojeg je čak i direktor Dejan Lukendić morao da uputi izvinjenje, svi se nadaju na Gradskom stadionu ne smije i neće se ponoviti.

Možda će vas zanimati

"Utakmica u Mostaru, blago rečeno, nije bila dobra. Od prvog dana znamo šta su naši ciljevi. Svjestan sam težine koju nosi klupa Borca i svjestan sam svoje odgovornosti. Nisam neko ko bježi i uvijek smatram da je klub na prvom mjestu. Tako je i sada. Odmah sam rekao da sam pogriješio s taktikom i preuzimam odgovornost na sebe", rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Trener Borca bio je izuzetno ljut na svoje izabranike, koji protiv Veleža nisu pokazali dovoljno zalaganja, što je rival znao da kazni i dođe do laganog trijumfa.

"Nikada nisam tražio alibi, ali nedopustivo je da se igrači ne 'troše'. To je stvar koju ja očekujem od igrača da promijene, prije svega sutra. Dobili smo Olimpik, izgubili od Veleža na mjestu gdje nikada nismo dobili i sada se stvara atmosfera da su potonule sve lađe, traži se krv, gleda se ko je kriv... Zna se da uvijek trener snosi odgovornost za poraze, a za dobre stvari i pobjede sve je zajednička zasluga. Složićete se sa mnom da to nije tako, ali neka bude tako. Apelujem na sve ljude kojima je Borac drag da kritikuju sa činjenicama, a ne iz strasti. Opet kažem, ne tražim alibi, ali opet idemo oslabljeni. Za razliku od utakmice sa Veležom, vraća nam se samo Marko Brtan. Nemamo Dinu Ćorića koji je već nastupao za Široki Brijeg u Kupu BiH, povrijeđeni su Đorđe Milojević, Jovo Lukić i Marko Jovanović, minimalne su šanse da se Siniša Dujaković vrati."

MORAITIS

Najnovije pojačanje Borca Panajotis Moraitis dobio je sve potrebne papire za nastup u BiH, tako da će biti u protokolu već za duel sa Širokim Brijegom. "Dobio je dozvolu. Koje će to biti minute, ne mogu reći, ali sigurno će biti korišten na utakmici protiv Širokog Brijega", istakao je Maksimović.

Maksimović vjeruje da se blijedo izdanje neće ponoviti i da će igrači od prvog minuta duela na "Pecari" krenuti da grizu i pokažu da je duel u Mostaru bio samo loš dan.

"Očekujem ozbiljnu reakciju igrača, pogotovo nosilaca igre. Nije ovo prvi put da se dešava Borcu. Sjetite se utakmice sa Tuzla sitijem na kraju prošle godine, pa meča sa Širokim Brijegom uoči Rio Avea, pa meča sa Radnikom u Bijeljini... To su sve utakmice koje pokazuju da imamo problem mentalne prirode. Moraju da prebace 'čip' u glavi i da maksimalno odrade utakmicu", smatra trener Borca.

Konkretno, o sutrašnjem rivalu kaže:

"Svi su očekivali poslije zimske pauze da će Široki Brijeg imati velike probleme. Međutim, oni su u tišini napravili roster koji je jako moćan. Možda nemaju imena, ali imaju gladne i motivisane igrače, koje vodi sjajan trener. Počev od Jurilja, Ikića, Stanića, Begića, da ih ne nabrajam sve, koji su jako dobro nadomjestili odlazak Ćorića, Angelova, Jovića... Pobijedili su Mladost u Doboju kod Kaknja, protiv Krupe su ispustili pobjedu na samom kraju. Ali, može se igrati sa Širokim Brijegom i više mi je bitno kako ćemo mi izledati", rekao je Maksimović.

"Široki Brijeg je ozbiljna ekipa, protiv koje borac Borac nema povoljnu tradiciju. Ali, uz sve probleme koje imamo, zahtijevam od igrača da se skupe i odigraju dobru utakmicu. Za šta će to biti dovoljno, vidjećemo na kraju utakmice."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Golman Borca Bojan Pavlović bio je među najzaposlenijim pojedincima u duelu sa Veležom. Uprkos činjenici da je primio dva gola, imao je nekoliko zapaženih intervencija i može se slobodno reći da je svoj tim spasio od ubjedljivijeh poraza.

Sada, protiv Širokog Brijega, nada se mnogo boljem izdanju "crveno-plavih".

"Pred nama je jako bitna utakmica. Znamo šta nosi kup takmičenje i nemamo pravo na kiks. Fokusirani smo na ovaj susret, dobro smo se spremili i jedva čekamo da utakmica počne, kako bismo svima pokazali da je utakmica u Mostaru bila samo loš dan. U fudbalu svakih par dana je novo dokazivanje, novi izazovi i nadam se da ćemo na kraju svega izaći zadovoljni iz ove situacije i ispuniti naše cilj, a to je plasman u Evropu", poručio je iskusni čuvar mreže.

Duel Širokog Brijega i Borca povjeren je sarajevskom arbitru Adisu Mulahasanoviću, a direktno će ga prenositi TV Arena Sport.

U srijedu će biti odigrani i ostali dueli četvrtfinala Kupa BiH, a vrijedi napomenuti da se igra samo jedan meč. U slučaju da nakon 90 minuta ne bude pobjednika, penali će odlučiti putnike u polufinale najmasovnijeg takmičenja.

KUP BIH - ČETVRTFINALE:

Tuzla siti - Željezničar (14.00)
Klis - Zvijezda 09
Široki Brijeg - Borac (16.00) - TV Arena Sport
Sarajevo - Zrinjski (18.30) - TV Arena Sport

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Odlazite iz Borca

Maksimović spasi Borac, odlazi. Uprava nesposobna naći pravog trenera i dati mu slobodu u radu, odlazite i vi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC