• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Petardom" ovjerili plasman na EURO 2022: Istorijski uspjeh futsalera BiH

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je večeras istorijski uspjeh osiguravši plasmana na Evropsko prvenstvo 2022. godine, i to dva kola prije kraja kvalifikacija.

 Futsal: BiH - Rumunija 5:0, ovjeren plasman na EP Izvor: FENA/Vehid Begunić

Futsal selekcija Bosne i Hercegovine savladala je večeras, u okviru 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici Rumuniju rezultatom 5:0 (1:0) te se, kao prvoplasirani tim iz grupe 4, prvi put u istoriji plasirala na EURO.

U prvom poluvremenu, u kojem nije bilo puno uzbuđenja, jedini strijelac za bosanskohercegovački tim bio je Srđan Ivanković u 18. minutu pa se s rezultatom 1:0 otišlo i na odmor.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, u 21. minutiu mrežu gostiju pogodio je i Davor Arnautović, čime je bh. tim povisio na 2:0.Treći gol postigao je Anel Radmilović u 25; a na 4:0 u 37. minutu Nermin Kahvedžić. Petarda je kompletirana u 40. minutu, a strijelac je bio Bilal Jelić.

Izabranici bh. selektora Ive Kreze dobili su sva četiri meča u ovim kvalifikacijama, od kojih i dva u gostima- Srbija 4:2 i Rumunija 3:2, dok su kao domaćini u 1. kolu, također u Zenici, s 2:1 porazili Sjevernu Makedoniju.

Bh. tim je večerašnji susret počeo u sastavu: Darko Milanović (golman), Davor Arnautović, Srđan Ivanković, Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, dok su na klupi bili Stanislav Galić i Andrijano Dujmović (golmani), Marin i Josip Sesar, Amel Handžić, Ivan Ivanković, Anel Radmilović (kapiten), Josip Bošković i Kristijan Pantić.

U preostala dva meča, koji nemaju značaj za bh. tim što se tiče plasmana, "zmajevima" je preostalo da još 8. aprila odigraju gostujući duel sa Sjevernom Makedonijom te 14. aprila na domaćem terenu protiv Srbije.

Srbija je sinoć u okviru 4. kola porazila u gostima s 6:1 Sjevernu Makedoniju pa tabela grupe 4 sada izgleda ovako: BiH 12 (14:5), Srbija 5 (11:8), Rumunija 2 (6:12) i Sjeverna Makedonija 2 (5:11).

EP će se, od 19. januara do 6. februara te uz učešće 16 selekcija, naredne godine igrati u Holandiji.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BHF

Sta reci nego BRAVO!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC