• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović naljutio legendarnog trenera, a prevario ga Kaniđa!

Autor 000

Trener Bolonje pričao o mobilnim telefonima i koliko malo ih koristi.

 Anegdota mobilni telefoni Siniša Mihajlović Vujadin Boškov Klaudio Kaniđa Izvor: Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP

Vrijeme u kom je Vujadin Boškov radio kao trener, a Klaudio Kaniđa i Siniša Mihajlović bili u najboljim igračkim godinama davno je prošlo. Ostala su samo sjećanja, anegdote kojih se prisjećaju njihovi akteri...

Trener Bolonje prisjetio se kako je to izgledalo u drugačija vremena, kad su telefoni bili luksuz, a on iznverevio povjerenje legendarnog Vujadina Boškova, kasnijeg selektora Jugoslavije.

Pred meč Serije A, Mihajlović je razgovorao o previše vremena koje današnji igrači provode na teelfonima i igrajući igrice. To ih nikako ne opušta, tvrdi srpski trener.

''Znam kako da upalim i ugasim telefon, da ga koristim da pričam. Dolazim iz drugačije generacije. Danas klinci pišu bez da gledaju u dugmiće. Meni treba tri sata da napišem poruku. Morate se svemu prilagoditi, ali i oni bi morali da shvate kada je previše. Zato što tako postoji nedostatak komunikacije. Ako smo svi zajedno i svako gleda u svoj telefon, onda ne komuniciramo, svi smo kao mumije. Neko me je pitao juče za Plejstejšn. To nije za opuštanje, čitanje knjige jeste. Poslije meča, ako odete na ples, oslobodite se stresa. Ako ostaneš kući da igraš video igrice, ne odmaraš mozak. Ako to radiš prije utakmice, gubi se tvoja energija. Ne kažem da ne bi trebalo da se koristi, ali treba imati granice'', objasnio je Siniša Mihajlović.

Vratio se zatim bivši fudbaler Vojvodine, Crvene zvezde i nekoliko italijanskih timova u igračke dane. Tada ga je čuveni Argentinac Kaniđa, saigrač u Romi u periodu 1992-1994, prevario.

''Evo jedne anegdote o mobilnim telefonima. Vujadin Boškov nas je zvao sve da provjeri da li smo se svi vratili kućama. Bio sam jednom na večeri i vratio sam se u 23.30, on me je zvao prije toga, a ja nisam bio tu. Sljedećeg dana mi je na treningu ljutito rekao, 'ovdje je najveći profesionalac Kaniđa'. Pomislio sam, naravno, da mu je Klaudio dao broj mobilnog, a bio je na večeri sa mnom!'', ispričao je bivši fudbaler.

Legendarni fudbalski trener Vujadin Boškov, koji je preminuo 2014. godine, vodio je u sezoni 1992/93 Romu, a u rimskom timu je sarađivao i sa pomenutom dvojicom igrača.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC