• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat se sjetio Zvezde 1991. i velike pobjede: Tukli su njenu najjaču ekipu, a zbog Prosinečkog još pecka Ćiru Blaževića

Autor 000

Bio je to najjači tim u Evropi, a on je postigao u gol pobjedi nad crveno-bijelima...

 Goran Vlaović Crvena zvezda 1991 Osijek pobjeda Izvor: MN PRESS

Ove godine Crvena zvezda će proslaviti ravno 30 godina otkako je postala šampion Evrope u Bariju, osvojivši Kup šampiona 1991. godine.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Goran Vlaović imao je priliku da igra protiv tog tima u njegovoj punoj snazi i da ih čak pobijedi. Njegova sjećanja na to vrijeme vrlo su zanimljiva.

Zvezda je u sezoni 1990/91 postala prvak Evrope, a osvojila je i Prvu ligu Jugoslavije rekordnom razlikom. Bili su nevjerovatno dominantni, a u timu su imali i majstora kakav je bio Robert Prosinečki.

Upravo se Vlaović sjetio u "Podcastu Inkubator" priča o mečevima protiv Zvezde i bliskim susretom sa legendarnim "Žutim".

Prije sjećanja na pobjedu njegovog Osijeka nad Zvezdom, Vlaović se prvo sjeća meča u Beogradu.

"I to smo je pobijedili 2:0 u Osijeku u punom sastavu. Sjećam se prilično dobro tog meča, kao što se djelimično sećam meča u Beogradu, koji su igrali ili malo prije ili poslije onog finala (Kupa šampiona, prim. aut). Bio sam povrijeđen i nisam išao u Beograd i ja gledam sportski pregled. Meni u glavi neće biti nikoga, ko će gledati Osijek, bezveze neka utakmica, oni su već bili sigurni na prvom mjestu. Znam već da smo izgubili 5:0. Kamera se diže, ja vidim sve puno! Pun stadion, puna Marakana! Rekoh e sad mi je jasno što smo mi ovako izgubili! Odsjekle se noge ljudima kad su došli...", prisjeća se Vlaović proleća 1991. godine.

On je potom pričao o pobjedi Osijeka nad timom koji će nedugo zatim postati prvak Evrope i gledanja Roberta Prosinečkog izbliza.

"Ali da se vratimo na ovo u Osijeku. "Gradski vrt" je bio dupke pun i doslovno su ljudi padali tad, toliko je publike bilo... Ta pobjeda je bila fantastična. Dao sam neki polu-gol, jer me lopta pogodila i promijenila smjer. Sjećam se s te utakmice najviše Roberta Prosinečkog. Igrao sam nekog polušpica i onda sam često morao malo i da pripazim na njega. Čovjek kao navijen trči. Da jednom loptu, trči naprijed, daj mi je nazad, pa je uzme... Koliko ovaj može da trči... Kakav je ovo igrač, je l' moguće da je Ćiro rekao da nikad neće postati igrač?", rekao je Vlaović smijući se.

Vlaović je u reprezentaciji Hrvatske upisao 52 nastupa i postigao 15 golova, a bio je i dio selekcije koja je 1998. godine stigla do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Goran Vlaović o Crvenoj zvezdi
Izvor: YouTube/Podcast Inkubator

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC