• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS se pohvalio! Veliki talenat će igrati za Srbiju: Fudbaler Vojvodine menja reprezentaciju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi fudbaler novosadskog tima će uskoro debitovati za Srbiju.

  Vlada Novevski igraće za Srbiju Izvor: MN PRESS

Kada je preuzeo funkciju u FSS, Nikola Lazetić istakao je da će jedan od ciljeva biti vraćanje srpske dece u nacionalne timove Srbije. Momci rođeni u inostranstvu imaće priliku da zaigraju za Srbiju, iako su u nekom prethodnom periodu bili ignorisani od strane Fudbalskog saveza Srbije ili igrali za drugu reprezentaciju!

Misli se na igrače iz dijaspore koji su rođeni u inostranstvu i već su igrali za nacionalne selekcije tih zemalja, odnosno talentovane momke koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije.

Možda će vas zanimati

Novo ime na spisku koje će uskoro debitovati za mladu reprezentaciju Srbije (U21) jeste Vlada Novevski (18), sada već, može se reći, bivši reprezentativac mlađih kategorija Severne Makedonije.

''Posle razgovora sa direktorom Nikolom Lazetićem definitivno sam, zajedno sa roditeljima, doneo odluku da posle četiri godine nastupa za sve kategorije Severne Makedonije, zaigram za Srbiju. I biće mi čast'', rekao je Vlada Novevski, krilni napadač Vojvodine koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa novosadskim klubom.

Talentovani igrač ističe razloge zbog kojih je doneo ovu važnu odluku…

''Jednostavno procena je da ću imati bolje uslove za razvoj, poverenje na koje sam naišao u Fudbalskom savezu Srbije garantuje mi dobar rad i nadam se potpunu afirmaciju. U Vojvodini sam od pionira, poznajem veliki broj igrača u selekciji i na meni je da se napornim radom nametnem. Ovim putem bih se zahvalio i Fudbalskom savezu Severne Makedonije na svemu što sam doživeo u mlađim selekcijama'', zaključio je Vlada Novevski.

Srbija je u prethodnom periodu uspela da se dogovori sa Dejanom Tetekom, fudbalerom engleskog Redinga da igra za selekciju Srbije do 21 godine, a tamo će mu društvo praviti Sava-Arangel Čestić, fudbaler Kelna koji je rođen u Nemačkoj.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC