• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi se oglasio o napadačima, jednog posebno pohvalio: Konkurencija je paklena, ko treba da igra u špicu? (ANKETA)

Autor Dragan Šutvić

Ne tako davno Srbija se mučila sa postizanjem golova, a onda je kod Slavoljuba Muslina "proradio" Aleksandar Mitrović. Sada je situacija obrnuta, konkurencija u napadu je žestoka!

 Selektor Piksi napadači veliki izbor igrača anketa Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije ima problematičnih pozicija u timu, ali u napadu je problem drugačiji. 

Novi selektor Dragan Stojković Piksi imaće ogromne probleme da se odluči za startnog napadača pošto je veliki broj špiceva nacionalnog tima u formi. 

Možda će vas zanimati

Prije svega se izdvaja Dušan Vlahović koji je tokom cijele sezone bio najbolji igrač Fiorentine, a sada je potvrdio svoju formu tako što je za samo poluvrijeme postigao het-trik. U svom najskorijem intervjuu selektor Dragan Stojković je posebno obratio pažnju na mladog špica "viole". 

"Ovo su sada neke stvari koje su samo plus i pozitivno možemo gledati kada Vlahović da recimo tri gola za 45 minuta, to njemu povećava samopouzdanje, čini ga važnijim, o njemu se piše, priča. Za mene je posebno važno da on u godištu u kojem jeste, pokazuje strahovitu zrelost. On ima samo 20, 21 godinu, a ponaša se kao da ima 30, što je jako pozitivno i dobro i što njemu zaista otvara put da napravi fenomenalnu karijeru, u šta sam ubijeđen i da bude kasnije i veoma važan šraf u igri naše reprezentacije", rekao je Stojković u intervjuu Tanjugu.

Ali nije samo Vlahović u sjajnoj formI! Već neko vrijeme nekadašnji napadač Crvene zvezde Đorđe Despotović trese mreže u Rusiji, dok i neki mlađi igrači poput Dejana Joveljića polako kroje svoje inostrane karijere.

Aleksandar Mitrović i Luka Jović koji su u prethodnom periodu bili prvi izbor na poziciji u napadu ove sezone ne igraju u kontinuitetu, ali to ne sprečava selektora da vjeruje u njih!

"I ostali igrači, isto tako su davali golove, ali to na kraju krajeva nije toliko bitno, koliko je bitno da imaju kontinuitet u svojim igrama, da su iz vikenda u vikend starteri u klubovima. To je najvažnije, mislim da nisam pogriješio što sam ih zvao, smatram da posjeduju kvalitet koji je reprezentativni. Sa druge starne imamo Jovića i Mitrovića koji trenutno imaju malu minutažu u klubovima, ali to apsolutno ne mijenja moje mišljenje o njima. Izuzetno ih cijenim, zato su na spisku, to je to. Bitno je da su živi i zdravi i vidjećemo na kraju", zaključio je Stojković.

Srbiju 24. marta čeka meč sa Republikom Irskom, tri dana kasnije je zadatak još teži jer će nacionalni tim igrati sa Portugalom, a 31. marta dolazi duel sa Azerbejdžanom. 

Srbiji su neophodni bodovi na tim mečevima, a vjerovatno najveća dilema je - ko će biti napadač? Šta vi mislite, ko je trenutno najbolje rešenje? 

Da li je to Vlahović koji ove sezone rešeta u Seriji A i dao je već 12 golova i apsolutno je najbitniji igrač u svom timu? Možda Đorđe Despotović koji je treći strijelac ruske Premijer lige i uspijeva da postiže golove protiv najjačih timova u jakoj konkurenciji?

Da li Luka Jović koji konačno dobija minute u Njemačkoj treba da dobije šansu od prvog minuta, pošto je i u nacionalnom timu u meču sa Škotskom dokazao da ima kvalitet?

Ili možda ne treba ništa menjati? Aleksandar Mitrović na svom kontu već ima 36 golova za nacionalni tim i sa njim je Srbija poslije dugo godina dobila napadača koji trese mreže na svakom meču. 

Ko bi bio vaš izbor?

Anketa

Ko treba da igra napadača u reprezentaciji?

  • Aleksandar Mitrović

    34.62% (9)

  • Luka Jović

    3.85% (1)

  • Dušan Vlahović

    53.85% (14)

  • Đorđe Despotović

    7.68% (2)

Ko treba da igra napadača u reprezentaciji?

Rezultati

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC