• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvajanje Evrope, kao kad prvi put spavaš sa djevojkom: Imao je bogatu ponudu Hajduka, ali se nikad nije pokajao!

Autor Dragan Šutvić

Ispovijest Dejana Savićevića, koji u intervjuu otkriva neke malo poznate detalje.

 dejo-savicevic-crvena-zvezda-hajduk-split-kup-evropskih-sampiona-dejo Izvor: MN PRESS

Iz Podgorice za Beograd, kao samo jedan djelić šampionske slagalice. Znali su u Crvenoj zvezdi kada su ga 1988. godine doveli iz Budućnosti da je on igrač upravo za budućnost.

U velikom intervjuu za medije u Sloveniji, Dejo Savićević pričao je o Crvenoj zvezdi, trofeju koji je sa njom osvojio i koji je obilježio jugoslovenski fudbal, Hajduku iz Splita koji mu je nudio više, spavanju sa djevojkom...

Možda će vas zanimati

Doduše, ovo posljednje samo figurativno, kako bi pojačao utisak o osvajanju Kupa evropskih šampiona sa beogradskim crveno-bijelima.

A mogao je i da ne završi u Beogradi, već na obali Jadranskog mora, u Splitu.

''Zvezda mi se najviše dopala, a Hajduk ponudio najbolje uslove. Mnogo bolje nego što je to uradila Zvezda, možda za nekih 30-40 odsto više. Bilo je to puno novca, ali je Zvezda bila najkonkretnija. Naravno da nisam pogriješio, izabrao sam najveći klub na ovim prostorima. Pisali smo istoriju, osvojili LŠ i vjerovatno će proći mnogo godina da se takav uspjeh ponovi'', rekao je Dejan Savićević.

Timovi s ovih prostora to nikada nisu ponovili, ali on jeste. Kao igrač Milana ponovo je bio najbolji u Evropi, ali ga to nije obradovalo istom snagom.

''Sve je bolje kada vam se dogodi prvi put u životu. Kada debitujete, prvi put nađete djevojku, zatim prvi put spavate sa djevojkom. Sve u mom životu je bolje kada je bilo prvi put. Mi smo tada bili prvi klub iz Jugoslavije koji je to učinio'', rekao je Savićević i potvrdio da je titula sa Zvezdom draža.

Savićević se 1992. godine preselio u Milan, gdje je još jednom stigao do najprestižnijeg pehara. Šest sezona proveo je u tom klubu, nakratko se vratio u Beograd i ponovo igrao za Zvezdu, a zatim završio karijeru u bečkom Rapidu. Sa Crvenom zvezdom tri puta bio je šampion Jugoslavije, dok sa Milanom ima isto toliko državnih titula u Italiji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC