• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real prvi put bez Ronalda u četvrtfinalu: Atalanta nije imala snage, Siti za 18 minuta završio posao!

Autori Goran Arbutina Autori Nebojša Marković

U prethodne dvije sezone, nakon odlaska Portugalca iz kluba, Madriđani su ispadali u osmini finala Lige šampiona. Ovoga puta su tu stepenicu preskočili.

 Liga šampiona Real Madrid i Mančester siti prošli u četvrtfinale Izvor: Tanjug/AP/Bernat Armangue

Nadali smo se uzbudljivim okršajima i drami u borbi za četvrtfinala, ali Liga šampiona nam ove večeri to nije pružila. Real Madrid i pogotovo Mančester siti su bez većih problema stigli do naredne runde takmičenja.

REAL MADRID - ATALANTA 3:1 (1:0, prvi meč 0:0)
/Benzema 34, Ramos pen. 60, Asensio 85 - Murijel 83/

Kada je Atalanta neopravdano ostala sa igračem manje u ranoj fazi prve utakmice u Bergamu, još tada su mnogi sumnjali kako će se stvari u ovom dvomeču odvijati.

I tako je i bilo. Real Madrid nije uspeo da na tom meču slavi, bilo je 0:0, ali je u revanšu "kraljevski" klub bez ikakvih problema savladao Atalantu.

U prvih pola sata italijanski tim je bio odvažan, dosta vremena su gosti provodili na polovini Reala, ali je jedna greška sve bacila u vodu. Kiks odbrane Atalante je odmah iskoristio Luka Modrić, koji je majstorski proturio loptu Karimu Benzemi, a on donio prednost Realu.

Od tad je sve bilo jasno, da bi Serhio Ramos iz penala duplirao prednost. Luis Murijel je u finišu dao tračak nade sjajnim pogotkom, ali samo dva minuta kasnije Marko Asensio postavlja konačnih 3:1 odmah po ulasku u igru.

Izvor: Tanjug/AP/Laszlo Balogh

U drugom susretu večeri je bilo još manje uzbuđenja, a Mančester siti je savladao Borusiju Menhengladbah 2:0.

Ako poslije 2:0 za Siti u Njemačkoj nije bilo jasno da će oni u četvrtfinale, poslije 18 minuta je sve postalo i previše očigledno.

Kevin de Brujne je u 12. minutu donio prednost ekipi Pepa Gvardiole na asistenciju Rijada Mareza, da bi šest minuta kasnije Ilkaj Gundogan duplirao prednost.

I to je bilo to. Gvardiolina ekipa je rutinski privodila meč kraju, pa je ovaj susret bio dosta nezanimljiv za neutralne gledaoce.

Nikakve neizvjesnosti nije bilo, pa je i Siti uz Real zauzeo svoje mjesto među osam najboljih timova Evrope. Čekaju se još dva tima u srijedu uveče...

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC