• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizane, gde je Igor Vujačić bio do sada? Kod Miloševića precrtan, kod Stanojevića deo neviđenog bedema!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crnogorac je važan deo promena koje su nastale u igri crno-belih u prethodna četiri i po meseca, ali stvari su za njega bile daleko od idealnih na početku sezone.

 igor-vujacic-partizan-bedem-odbrana-statistika-otpisan-savo-milosevic-stanojevic Izvor: MN PRESS

Nekoliko pitanja ovih dana provejava među onima koji pomno prate Partizan. Koliko će crno-beli dugo moći da produže trenutni niz od 17 pobeda? Mogu li da takav niz sačuvaju i kada na red dođe i derbi protiv Crvene zvezde?

Možda će vas zanimati

Ipak, mnogi koji bliže promatraju sve partije Partizana sigurno se pitaju - gde je do sada bio Igor Vujačić?

Štoper Partizana je jedan od hitova tima u nastavku sezone. Crnogorski reprezentativac se još krajem prošle godine ustalio u prvoj postavi, ovog proleća je počeo i da postiže golove (tri u svim takmičenjima), a tu je i ono najvažnije - pred golom crno-belih sada je bedem!

Kako je onda Vujačić uspeo da tako naprasno postane igrač bez kojeg crno-beli ne mogu kada je bio u "zapećku" od dolaska u klub u leto 2019. godine?

MALO ŠANSI KOD MILOŠEVIĆA

Vujačić u prvoj sezoni u klubu, kada je trener bio Savo Milošević, nije dobijao mnogo prilika. Upisao je osam nastupa u Superligi, od čega je tek šest puta odigrao svih 90 minuta. Tu su i dva nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope i samo jedan minut u grupnoj fazi, u onom kobnom meču protiv AZ Alkmara u Hagu.

Ipak, ni tada mu učinak nije bio tako loš. Na četiri meča u Superligi je Partizan sa njim u timu čuvao mrežu, ali bi po dolasku nekih malo "važnijih" utakmica Vujačić ponovo bio premeštan na klupu. Miloševićevi "prvi pikovi" bili su Strahinja Pavlović i iskusni Bojan Ostojić.

Očigledno nije uspevao da dokaže Miloševiću da bi imao šta da ponudi, pa je tako bio van plana i u novoj sezoni. Na Miloševićevo insistiranje je stigao Maki Banjak na mestu štopera i Crnogorac je praktično bio - precrtan. Nije upisao niti jedan minut u novoj sezoni, sve dok Milošević nije napustio klub, a Stanojević stigao na njegovo mesto.

PRVA ŠANSA - POLOŽENO

Vujačić je prvu šansu u ovoj sezoni dobio protiv Mačve, kada su crno-beli slavili 2:0 u Humskoj krajem oktobra. To je, između ostalog, stiglo i kao nagrada za njegove dobre partije u reprezentaciji Crne Gore koje je i Stanojević pomno pratio.

Izvor: MN PRESS

Usledile su još povremene selidbe na klupu dok se trener crno-belih nije u potpunosti odlučio ko će imati prednost na poziciji uz Markovića, ali od tada - na svakom meču Vujačić je odigrao svih 90 minuta.

"Kad imate dobre rezultate, samopouzdanje je na mnogo većem nivou. Popravljena je atmosfera u timu, stručnom štabu... Sad je sve vrhunski. Naše je samo da igramo", objasnio je Vujačić niz pobeda koji je usledio posle onog poraza u Nišu.

VAŽAN DEO BEDEMA - 2 "KAPITULACIJE" U 15 MEČEVA

Partizan je tog 26. oktobra izgubio od Radničkog 1:0, a u timu je bio Maki Banjak na poziciji centralnog defanzivca, uz "bonusa" Svetozara Markovića. I tada je, čini se, Stanojeviću postalo jasno da je vreme za neke promene.

Vujačić je od tada upisao 15 nastupa u svim takmičenjima, a Partizan je golove primao tek dva puta - u pobedama u kojima su postizali četiri i pet golova.

"Bio je to čudan splet okolnosti. Ne bih se ni vraćao ni osvrtao, ali strpljenje je ključ uspeha. Kvalitet, ako ga imaju, uvek izađe na videlo. Rad, red i disciplina, to je najbitnije", rekao je Vujačić nedavno o svojoj situaciji u klubu.

I ne radi se samo o statistici. Stvari su u timu tako posložene da navijači sada stvarno ne moraju da strahuju pred mečeve crno-belih, a Crnogorac je važan deo tih promena. Kod njega nema paničnih poteza niti nepotrebnih grešaka u posedu lopte. Odlično sarađuje sa Svetom Markovićem i koji god golman da je iza njega, među stativama dobija dodatnu sigurnost.

Uz to je Vujačić postigao i tri gola, pokazavši da ima dodatni kvalitet prilikom prekida. Upravo su prekidi nova velika snaga Partizana, ali izgleda da su crno-beli u 26-godišnjem Vujačiću takođe dobili novi kvalitet.

Pre šest meseci je bio otpisan, a sada je jedan od predvodnika Partizana u najdužem nizu prvenstvenih pobeda u Evropi. Rad, red i disciplina, onda.

(mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC