• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji vječiti derbi svih vremena! Golčina Krupnikovića, povratak Partizana - a na terenu sve majstor do majstora!

Autor Dragan Šutvić

Po mišljenju mnogih, najbolji derbi ikada odigran!

 Partizan Crvena zvezda 99. vječiti derbi 18. mart 1995. Izvor: MN PRESS

Navijači Crvene zvezde pamte ga po najboljem pogotku u istoriji rivalstva, navijači Partizana po velikom povratku u meč. Svi zajedno kažu - jedan od najboljih derbija ikada odigranih!

Bilo je to na današnji dan, 18. marta 1995. godine. Partizan i Crvena zvezda odmjerili su snage u Humskoj, a na kraju su bodovi podijeljeni između najvećih rivala srpskog fudbala.

Partizan - Crvena zvezda 2:2 (0:2)
/Čakar 67 p, Saveljić 77 - Krupniković 16, Adžić 28/

Možda će vas zanimati

Gosti u crveno-bijelim dresovima poveli su pogotkom Nebojše Krupnikovića, koji je uhvatio nevjerovatne makazice i ''probušio mrežu'' iza Pandurovića. Veliku ulogu u tom golu imao je i Darko Kovačević, koji se na lijevoj strani napada Zvezde izborio za loptu, a zatim i uputio precizan centaršut.

Nakon nevjerovatnog pogotka u 16. minutu meča, Krupniković je pretrčao cijeli teren kako bi radost podijelio sa navijačima svog tima. Ni do danas niko ljepše nije zatresao mrežu...

Partizan preuzima inicijativu i želi izjednačenje, ali ga drugi gol na meču potpuno šokira! Bila je to fantastična kontra Ivana Adžića, koji je nakon kombinacije sa Krupnikovićem ostao sam u kaznenom prostoru. Rutinska realizacija za, djelovalo je tada, ubjedljivih 0:2!

Kada je već Dejan Rambo Petković propuštao prilike za novi gol crveno-bijelih, Partizan je riješio da se vrati u meč.

Crno-bijeli su smanjili na 1:2 preko Damira Čakara koji je pogodio sa bijele tačke. Bio je to penal nakon kog su navijača Partizana više od dvije decenije čekali narednu priliku da njihov tim izvede najstrožu kaznu u derbiju.

Iako je bio debitant, Čakar je rutinski realizovao kazneni udarac. Zvonko Milojević je otišao u jednu, a lopta u drugu stranu, za erupciju raspoloženja među Partizanovim navijačima na prepunom stadionu JNA.

A šta onda tek reći za trzaj glavom Niše Saveljića? Pouzdani defanzivac bio je najviši u skoku, pogodio je za izjednačenje i novo oduševljenje na stadionu koji je gotovo tokom cijelog meča bio pod bakljadom. Morao je do kraja meča Milojević da interveniše i spriječi Saveljića da napravi potpuni preokret!

Utakmica koja je počela minutom ćutanja zbog smrti legendarnog glumca Mije Aleksića završena je podjelom bodova, a danas se pamti po fantastičnoj igri oba tima. Na kraju sezone šampionsku titulu podigao je Partizan, a junaci ovog meča Nebojša Krupniković i Damir Čakar završili su na drugoj i trećoj poziciji na listi strijelaca.

SASTAVI TIMOVA:

Partizan: Pandurović, Mirković, Saveljić, Nađ, Mijalković, Taševski, Trenevski (Čakar), Ćurčić (Tešović), Bjeković, Ćirić, Milošević. Trener: Lj. Tumbaković

Crvena zvezda: Milojević, Stefanović, Đorović, Radmanović, Stojkovski, Perović, Adžić (Živković), Krupniković (Bajčetić), Kovačević, Petković, Sakić. Trener: Lj. Petrović

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC