• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo je najluđa priča u Evropi: Njihov bivši igrač ih izbacio golom u 90. minutu - sada su među osam najboljih u LE!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nevjerovatna evropska sezona za tim sa Maksimira.

 Dinamo Zagreb sezona Liga šampiona Liga Evrope Izvor: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Danas su među osam najboljih timova u Ligi Evrope, a istovremeno zagrebački Dinamo ima i jednu od najčudnijih priča u evropskom fudbalu ove sezone. Za njih je avantura u Evropi počela još krajem avgusta!

Tačnije, 26. avgusta u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gostovali su Klužu koji je dva puta promašio penal za pobjedu! Nakon što su prošli u treće kolo, poslije sedam izvedenih serija penala, na putu do Lige šampiona zaustavio ih je njihov bivši fudbaler - Mirto Uzuni!

Samo mjesec dana pre utakmice Ferencvaroš - Dinamo, Zagrepčani su iz svoje ''filijale'' Lokomotive u Mađarsku prodali albanskog napadača. Zaradili su na njemu 1,8 miliona evra, a vjerovatno nisu mogli ni da pomisle koliki će biti njegov značaj za ovu sezonu.

Igrao se 90. minut kada je Mirto Uzuni postigao gol za pobjedu Ferencvaroša. Isti igrač je u prvom dijelu meča zatresao mrežu svog tima, što je bilo dovoljno za nadu Zagrepčana, ali ih je zatim porazio u samom finišu.

Izvor: Profimedia

Bila je to bolna eliminacija Dinama iz Zagreba koji je morao da se okrene ''utješnoj'' nagradi, Ligi Evrope. Čini se da su uspjeli u tome.

Nakon što su u posljednjem kvalifikacionom kolu za Ligu Evrope eliminisali estonsku Floru, upali su u grupu sa Fejnordom, CSKA iz Moskve i Volfsbergerom, koju su završili bez poraza. Sa učinkom od četiri pobjede i dva remija stigli su u nokaut fazu gdje su prvo upisali dvije velike pobjede nad Krasnodarom, a onda...

Totenhem je bio bolji u Londonu, ali lošiji u Zagrebu, pa ekipa Damira Krznara koji nije mogao bolje da debituje stiže među osam najboljih timova u Ligi Evrope.

Inače, junaku ove Dinamove priče ide dosta dobro u Mađarskoj. Već je postigao devet prvenstvenih golova, dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a jedan i protiv Juventusa, u grupnoj fazi koju je Ferencvaroš završio sa samo jednim bodom.

Narednog protivnika Dinamo saznaće na današnjem žrijebu, a kao što je rekao maksimirski junak Mislav Oršić ''Ko god da dođe, nećemo se predati''.

Kada se na na priču o Uzuniju i golu u nadoknadi vremena dodaju i sudske presude klupskim čelnicima, kao i dugogodišnje rivalstvo navijača i porodice Mamić, ovaj rezultat djeluje još čudnije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC