• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivša zvijezda englskog fudbala promašila reprezentaciju: Igrao za pogrešnu državu, pa tražio da mu ponište nastup!

Autor 000

Pogriješio je čak i kontinent na koji je trebalo da ode...

 Tajron Mirs pogrešna reprezentacija Jamajka Sijera Leone Izvor: Profimedia

Svojevremno je bio jedan od najtalentovanijih igrača u omladinskoj školi Mančester sitija. Početkom ovog vijeka stigao je i do prvog tima, ali nije uspio da opravda očekivanja koja su pred njega postavljana. 

Tajron Mirs počeo je da se seli, od jednog kluba do drugog. Uglavnom u Engleskoj, mada je imao izlete u Francusku i SAD. nosio je dres velikih timova - Prestona, Vest Hema, Derbija, Boltona, Barnlija, Vest Broma... Igrao povremeno Premijer ligu, uglavnom Čempionšip, a upisao je jedan nastup za reprezentaciju.

I to pogrešnu!

Mislio je Tajron da ima pravo da nastupi za Jamajku. Odazvao se pozivu selektora, otputovao na Karibe, a Jamajčani nisu mnogo provjeravali njegove podatke. Dobili su igrača kakav im je bio potreban, sve ostalo je bilo manje važno.

Iako je Tajron Mirs smatrao da mu je otac porijeklom sa ovog karipskog ostrva, to nije bilo tačno. Otac ovog defanzivca koji je najčešće igrao kao desni bek porijeklom je iz Sijera Leonea. Druga država, potpuno drugi kontinent, na drugom kraju svijeta - u Africi!

Kako je saopšteno iz Fudbalskog saveza Jamajke, oni su pretpostavili da je informacija tačna i nisu obavili detaljne preglede dokumentacije. Jedini meč koji je Mirs odigrao bila je prijateljska utakmica protiv Nigerije (0:0), gdje je nastupio 71 minut.

''Bio je fantastičan osjećaj igrati za Jamajku. Bio sam zaista uzbuđen kada sam dobio poziv. To je fantastična prilika za mene'', rekao je Mirs prije nego što je uvidio grešku.

Kada je saznao šta je uradio, već je bilo kasno! Tajron je pokušao da piše FIFA, da ih ubijedi da je sve što se desilo greška i da mu taj prijateljski susret bude poništen. Želio je, ali se nikada nije desilo, da upiše nastup za Englesku!

Ovaj neobičan događaj fudbalske istorije dogodio se u februaru 2009. godine, a Tajron je deset godina kasnije završio karijeru. Penzionisao se 2019. godine, nakon sezone u Vest Bromvič Albionu, što mu je bio 11. klub u karijeri. 

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC