• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Marakana" je neosvojiva tvrđava: Samo 3 tima su izbjegla poraz, a Brazilac je posljednji srušio i odnio sva tri boda!

Autori 000 Autori fudbal

Nevjerovatna serija nepobjedivnosti Crvene zvezde na svom stadionu se nastavlja.

 Crvena zvezda 70 mečeva bez poraza na Marakani Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je protiv Mladosti iz Lučanapobjedom uspjela da održi prednost u odnosu na Partizan u domaćem prvenstvu, ali je nastavila i jedan nevjerovatan niz. 

Ovo je bio 70. meč u kome su crveno-bijeli ostali neporaženi na svom stadionu, a on traje od aprila 2017. godine i pobjede nad Vojvodinom 2:0. Prije toga je tim doživio posljednji poraz na svom terenu i to rezultatom 3:1 od Partizana kada su golove dali Leonardo i Tavamba. Tada je sjajni Brazilac sa dva gola donio pobjedu crno-bijelima i već skoro četiri godine Zvezda ne zna za poraz. 

Možda će vas zanimati

 U prvom meču u nizu, onom sa Vojvodinom, Gelor Kanga je u svom prvom mandatu u crveno-bijelom uspio da postigne gol u 82. minutu i tako skrši otpor "lala". Do kraja meča pogodio je i Srđan Plavšić u 90. minutu i tako zapečatio pobjedu svog tima. 

U seriji koja traje od tada Crvena zvezda je pobedila na 65 mečeva i zabilježila je pet remija i ostvarila gol razliku od čak 203 data gola i samo 29 primljenih. Prvi od pet remija bio je u vječitom derbiju u sezoni 2017/18, a od tada su se tri "derbija" u ligi na stadionu "Rajko Mitić" završila remijima. Osim Partizana samo je Napredak u sezoni 2017/18 i Javor ove sezone uspio da ostane neporažen na "Marakani". 

Ovo nije najduži niz Crvene zvezde bez poraza na svom stadionu, mnogo duži bio je onaj koji je trajao od 1998. do 2004. godine, kada na svom stadionu crveno-bijeli nisu bili poraženi 96 utakmica. 

Najduži niz nepobjedivosti na svom terenu drži Real Madrid koji je bio neporažen 121 meč, ali ta brojka je i dalje jako daleko. 

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC