• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao za Junajted u Ligi šampiona, a sad je vodoinstalater: Ne mogu svi da budu Bekam, mora neko i ovim da se bavi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ferguson mu je dao šansu na meču protiv Deportiva, ali ga je izveo na poluvremenu i nikad više nije zaigrao za Junajted.

 Li Roč igrao za Mančester junajzed u Ligi šampiona, sada je vodoinstalater Izvor: YouTube/LFETV/Screenshot

Čak i najzagriženiji navijači Mančester junajteda dobro će se zamisliti na pomen imena Li Roč, igrača koji je ponikao u mlađim kategorijama slavnog kluba, pa bio njihov član od 1999. do 2003. godine, ali nije ostavio naročit trag.

Li može da se podiči podatkom da je bio u Junajtedu kada su postali šampioni Evrope, ali njegova fudbalska karijera bila je daleko od blistave i sada se bavi skroz drugim poslom.

Bivši fudbaler Junajteda danas ima 40 godina i radi kao vodoinstalater, što teško da je imao na umu kada je svlačionicu dijelio sa Rajanom Gigsom, Dejvidom Bekamom, Polom Skolsom i drugim zvezdama koji su tada igrali kod Aleksa Fergusona.

Li Roč nije imao potreban mentalitet za fudbalera, kao ni kvalitet za "crvene đavole", pa zato u slobodno vrijeme to pokušava da prenese i klincima koji tek počinju, pošto trenira 11-godišnjake.

"Stalno me ispituju o Junajted, već mi je to postalo dosadno. Neću sigurno ići okolo i vikati da sam igrao za tu ekipu. Samo želim reći jednu stvar: jako je bitno da fudbaleri budu svjesni da su njihove karijere kratke i prolazne te da moraju imati plan za život nakon njih", rekao je Li Roč koga kolege na poslu stalno ispituju o danima na "Old Trafordu".

Možda će vas zanimati

Li Roč je za "crvene đavole" odigrao svega nekoliko utakmica, ali je stigao da debituje i u Ligi šampiona i to na slavnom "Riazoru" tokom 2003. godine.

Već je Junajted prošao u narednu fazu takmičenja, odlučio je Ferguson da "promiješa karte", međutim pošto je Deportivo prvo poluvrijeme dobio 2:0, a Roč koji je igrao desnog beka se nije proslavio, odmah je zamijenjen i nikada više nije igrao za slavni engleski klub.

Karijeru je nastavio u Barnliju, potom u Vreksamu i završio je u lokalnom Drojlsdenu 2011, a onda shvatio da fudbal nije za njega i da će morati da zarađuje od nekog drugog posla.

"Nikad mi Ferguson nije objasnio zašto me je zamijenio protiv Deportiva", rekao je Roč i dodao da ga je Gigs ohrabrivao, ali se od toga nikada nije oporavio i ubrzo je izgubio interes za fudbal, posebno kada su povrede bile sve učestalije.

"Možda je trebalo da se više družim sa igračima, kao O'Šej i Flečer. Oni su se svi sprijateljili, a ja bih odmah poslije treninga išao kući...", zaključio je bivši engleski fudbaler.

Naučio je zanat.
Izvor: YouTube/Steve Sutcliffe

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC