• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iliev otkrio - Partizan zaradio 61.000.000€: Dug crno-bijelih ne raste, poznato i koliki je budžet kluba!

Autor 000

Njegove reči uvijek privlače pažnju.

 Ivica Iliev FK Partizan od prodaje igrača dobio 61 milion evra Izvor: MN PRESS

Nekadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev otkrio je da je za vreme njegovog mandata na toj funkciji od 2015. do 2019. godine pomogao da crno-bijeli ostvare prodaje igrača u vrijednosti od gotovo 61.000.000 evra!

Iliev je i dalje dio Partizana, iako njegova funkcija nije jasno definisana.

U razgovoru za "Informer", Iliev je istakao da će on nastaviti da radi kao što je to bio slučaj i do sada.

"Znam da i dan-danas ima onih koji mi se smiju, ali rekao bih da su ili zlonamjerni ili neupućeni. Razumijem da je na početku bilo onih koji su sumnjali u moj rad, međutim, ako vas neko godinama demantuje i u više navrata pokaže da umije da radi, a vi mu se i dalje smijete, onda je problem u vama. Ja ću svakako nastaviti da radim svoj posao najbolje što umijem, iako nemam zvaničnu funkciju. Kad sam odlazio sa mjesta sportskog direktora, rečeno je da sam tu do izbora novog. A pošto taj novi još nije došao…", počeo je Iliev kroz smijeh.

Nekadašnji napadač Partizana se posebno hvali prodajama koje je klub ostvario na transferima Strahinje Pavlovića, Umara Sadika i Filipa Stevanovića.

"Na transfer Sadika sam posebno ponosan, ispostaviće se da je to najunosnija prodaja nekog stranca sa srpskog tržišta, računajući bonuse. Takođe sam ponosan i na transfere Pavlovića u Monako i Stevanovića u Mančester siti. Pokazali smo da je i iz Srbije moguće prodavati fudbalere za veliki novac. Vjerujem da ćemo tako i u budućnosti nastaviti."

Iliev kaže da se ne osvrće na kritike, a otkriva i malo više o finansijskoj situaciji kluba.

"Nisam navikao da o meni neko govori lijepo, čak i kad se dešavaju lijepe stvari. Znam kako sam radio i šta sam donio klubu. Ta suma od 60.970.000 evra nije iznenađenje. Da se razumijemo, nisam radio sam, sve je bilo u dogovoru sa predsjednikom i generalnim sekretarom. Posljedica je da je Partizan danas finansijski stabilan i da dug kluba nije uvećan, uprkos problemima koje je izazvala pandemija", rekao je Iliev.

Od pomenute sume, polovina se odnosi na petoricu igrača. Partizan je prodao Pavlovića Monaku za 10.000.000 evra, Stevanović je u Siti otišao za 6.500.000, Milenković je u Fiorentinu otišao za 5.100.000 evra, a Umar Sadik (za sada) za 5.000.000 evra. Tu je i prodaja Leonarda Al Ahliju za 4.000.000.000 evra.

Posljednji izveštar Agencije za privredne registre od prije 12 mjeseci navodi da je dug Partizana oko 30.000.000 evra, a Iliev objašnjava kako je moguće da je to situacija poslije takvih prodaja igrača. On kaže da klub godišnje troši oko 15 miliona evra.

"Kako mislite da namaknemo budžet od 15.000.000 evra godišnje? Tu spadaju plate zaposlenih, fudbalera, rješavanje tekućih problema. Mi nemamo novac od ulaznica. Sad nema publike na stadionu, čak i da kad bi se igralo pred gledaocima, bez evropskih mečeva naš prihod od ulaznica je maltene nepostojeći. Nemamo ni sponzore koji bi mogli da nam daju neki ozbiljni novac. Dakle, živimo uglavnom od transfera", zaključio je Iliev.

(MONDO/Informer)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC