• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jugoslovenska legenda i dalje drži rekord u PSŽ-u: Nedodirljiv nakon 30 godina, ali zvijezda kluba hoće da ga prestigne!

Autor Dragan Šutvić

Čitave tri decenije još niko nije uspio da ga nadmaši!

 safet-susic-rekord-pari-sen-zermen-psz-103-asistencije-anhel-di-marija Izvor: MN PRESS

Kada kažete Pari Sen Žermen, mlađoj generaciji ljubitelja fudbala na pamet pada posljednjih desetak godina i period vladavine katarskih bogataša.

Nejmar i Kilijan Mbape su postali sinonim za "svece", ali za one malo starije to je i dalje - Safet Sušić! Slavni jugoslovenski fudbaler i dalje drži jedan rekord u klubu u kojem su ga mnogi smatrali za najboljeg stranca svih vremena!

Možda će vas zanimati

Safet Sušić je prije ravno 30 godina završio svoj mandat u timu PSŽ-a, ali i dalje je najbolji asistent svih vremena u istoriji tog kluba. Niko nije imao toliko dodavanja za gol kao on, ali sada bi Anhel di Marija mogao da ga prestigne!

Naime, Sušić je u dresu PSŽ-a čak 103 puta bio asistent i po tome je i dalje neprevaziđen, ali argentinski fudbaler je u dobroj poziciji da taj rekord preuzme na sebe.

Di Marije je do sada upisao 99 asistencija i više uopšte ne krije da bi volio da prestigne bivšeg reprezentativca Jugoslavije.

"Bio sam nervozan na poslednjoj utakmici, jer sam želeo da dođem do stote asistencije. Jako mi je važno da dođem do 104 dodavanja, da prestignem Sušića i da postanem rekorder. Značilo bi mi, jer bih ušao u klupsku istoriju, pamtilo bi se dugo, dok me neko ne bi prestigao. Igram sa Nejmarom i Mbapeom, koji takođe pišu istoriju PSŽ-a, pa želim da i ja budem dio tog društva rekordera", rekao je Di Marija za sajt Lige 1.

Di Marija je nedavno produžio ugovor sa Parižanima do ljeta 2022. godine pa će imati sasvim dovoljno vremena da zaobiđe legendarnog Papeta.

Sušić je sa 103 asistencije vodeći na vječnoj listi, a poslije Di Marije sa 99 slede Mustafa Daleb sa 80, Havijer Pastore sa 56 i Kilijan Mbape sa 54 dodavanja za gol.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC