• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo je dao gol iz ofsajda ako već gledate u prošlost: Piksi u Azerbejdžanu stavio tačku na "aferu" sa golom

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor kaže da tim sada ima još veću obavezu

 Ronaldo je dao gol iz ofsajda ako već gledate u prošlost: Stojković u Azerbejdžanu stavio tačku na Izvor: MN PRESS

Srbija je odlično počela kvalifikacije za Mundijal u Kataru – poslije pobjede nad Irskom, osvojen je bod protiv prvaka Evrope, a nacija ponovo ima entuzijazma za "orlove", najviše zbog duha i harizme novog selektora i svega što je on donio.

Sada Dragan Stojković i njegova ekipa ovaj ciklus završavaju gostovanjem u Azerbejdžanu, mjestu na koje nemaju lijepe fudbalske uspomene.

Možda će vas zanimati

"Ekstremno teška utakmica i ekstremno težak protivnik čekaju nas u Azerbejdžanu i sa tim saznanjem moramo da uđemo u utakmicu i završimo je na način na koji želimo", rekao je Piksi.

Ima li selektor osjećaj da se reprezentacija malo trgnula poslije sjajnog početka?

"Generalno da, prema pisanju medija. Ne pratim mnogo, ali vidim da su zadovoljni onim što smo uspjeli da prikažemo u prve dvije utakmice, tako da je to put kojim želimo da idemo, da ih još više ubijedimo da ćemo se uvijek boriti i da ćemo uvijek igrati za gol više. Da ćemo biti tim koji uvijek napada i koji se ne boji ni jedne ekipe, uz sav respekt prema svakoj selekciji protiv koje budemo igrali. Imao sada još veću obavezu da nastavimo, da jednostavno usrećimo ljude", rekao je selektor Stojković.

Prema njegovim riječima, ne postoji nijedna laka utakmica.

"Igrači su dovoljno pametni, znaju šta je potrebno da rade, bez obzira na ime protivnika, a sa moje strane će dobiti sve potrebne informacije", istakao je Stojković.

Lokalne novinare je zanimao i sporni detalj, odnosno nepriznat gol Ronaldu u finišu utakmice.

"Utakmica se završila 2:2 i ne želimo više da razmišljamo o tome. Koncentrisani smo isključivo na duel protiv Azerbejdžana, to nam je sada najvažnije. Ali, ako se već bavite onim što je prošlo i ako poredite sporne situacije, podsjetiću vas da je Ronaldo u prethodnom ciklusu kvalifikacija dao gol protiv Srbije iz čistog ofsajda. Greške su dio igre, dešavaju se svima. I onda se govori o izvinjenju, o sreći i tako dalje i tako dalje… Sve je to fudbal. Ne želimo da gubimo vrijeme razmišljajući o stvarima koje su prošle. Interesuje nas samo ono što slijedi, a to je utakmica u utorak uveče protiv Azerbejdžana", rekao je Stojković.

Pres konferencija fudbalera reprezentacije Srbije pred utakmicu kvalifikacija za FIFA Svetsko prvenstvo protiv Azerbejdzana na Olimpijskom stadionu, Baku 29.03.2021. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, Azerbejdzan, Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo
Izvor: MN PRESS

Srpski reprezentativac Filip Đuričić ponovio je staro pravilo da je svaka sljedeća utakmica najvažnija i najteža.

"Bitno je da Azerbejdžan da shvatimo isto kao Irsku i Portugal. Možda Portugal ima veći individualni kvalitet, ali neće nam biti lakše. Moramo da izađemo skoncentrisano, motiva nam ne nedostaje, uvijek je tako kad se igra za svoju zemlju. I najbitnije je što shvatamo da neće biti lako", istakao je Đuričić.

Utakmica trećeg kola A grupe kvalifikacija za Mundijal između Azerbejdžana i Srbije igrra se sutra od 18 sati u Bakuu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC