• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno! Kako su Srbi "prevarili" Ronalda na Marakani: Pitali ih za gol-tehnologiju, oni rekli nećemo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Lako je moglo da se desi da Srbija izgubi utakmicu...

 Otkriveno! Kako su Srbi "prevarili" Ronalda na Marakani: Pitali ih za gol-tehnologiju, rekli nećemo Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Prošlo je skoro tri dana od meča Srbije i Portugala (2:2) u Beogradu koji je podigao veliku prašinu u javnosti, a sve zbog nepriznatog gola Kristijanu Ronaldu.

U pravu je bio Ronaldo kada je ubjeđivao sudije da je lopta prešla gol-crtu, što svakako ne opravdava njegov bijes i bacanje kapitenske trake, a sada je iz UEFA otkriveno i zbog čega na utakmici nije korišćena gol-tehnologija.

Možda će vas zanimati

Ona je daleko prisutnija u fudbalu od VAR tehnologije, koje uopšte nema u kvalifikacijama zbog pandemije, a sudijama signalizira kada lopta pređe gol-crtu.

Koristi se već godinama i u manjim takmičenjima, a zamalo je bila prisutna i u Beogradu.

"Odluka o upotrebi gol-tehnologije u evropskim kvalifikacijama je na domaćinu svake utakmice", saopštili su iz UEFA za Rojters i tako potvrdili da su Srbi imali priliku da instaliraju ovaj sistem, ali su odbili to da urade.

"Ako domaćin planira da koristi gol-lajn tehnologiju, mora da dobije pismeno odobrenje i gostujuće reprezentacije kako bi to moglo da se koristi."

Fudbalski savez Srbije tako nije "urgirao" kod UEFA da se na stadionu "Rajko Mitić" koristi gol-tehnologija, pa su na taj način, slučajno ili namjerno, profitirali najviše moguće iz susreta sa Portugalom - pošto bi u suprotnom doživjeli poraz.

Prethodno je i sudija Dani Makeli javno priznao grešku i čak se izvinio Portugalcima, što je zaista nezapamćen slučaj u svijetu fudbala.

Dok se Portugalci nerviraju, za to vrijeme se Srbi zabavljaju, pa je Matić "isprozivao" saigrača u Junajtedu, dok je i selektor Dragan Stojković imao poruku za besnog Ronalda i podsjetio ga je kako je baš protiv "orlova" dao neregularan gol.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC