• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbijo, kakav tandem imaš - jedan namešta, drugi daje: Mitrović i Tadić su napad iz snova!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jedan je majstor fudbala i kapiten Srbije, drugi fantastičan realizator kad igra za reprezentaciju.

 aleksandar-mitrovic-fudbalska-reprezentacija-rekord-40-golova-za-srbiju Izvor: MN PRESS

Aleksandar Mitrović - rekorder! Ubojiti napadač reprezentacije Srbije nastavio je da tese mreže i na gostovanju u Azerbejdžanu, što mu je četvrti gol u dresu nacionalnog tima tokom martovske reprezentativne pauze.

Možda će vas zanimati

Rekord se uvećava, Mitar je već na brojci od 40 postignutih golova. Ponovo mu je priliku za pogodak namestio Dušan Tadić, čovek koji je prethodnih godina sa njim oformio fantastičan tandem.

Od 40 golova Aleksandra Mitrovića u dresu Srbije za čak 13 direktno je zaslužan Tadić! Računaju se ovde samo asistencije, ne i oni golovi u čijim je akcijama učestvovao kapiten reprezentacije Srbije..

Saradnja je počela još na prijateljskom susretu Srbije i Kipra koji je 25. maja 2016. godine odigran u Užicu. Tada je prvi gol Srbije u pobedi nad Kipranima (2:1) Tadić namestio Mitroviću, a mi nismo bili ni svesni da je istorija počela da se piše.

U narednom periodu fudbaler Ajaksa je igraču Fulama pakovao golove protiv Rusije, pa dva puta na jednom meču protiv Austrije, Gruzije, Švajcarske koja nam je bila rival na Mundijalu...

Nećemo po dobrom pamtiti taj meč, ali nije on bitan za ovu priču. Niz se nastavio. Litvanija, Portugal, Luksemburg, Ukrajina, četiri uzastopna meča u prethodnim kvalifikacijama. Pa oba protiv Irske u važnoj pobedi na otvaranju kvalifikacija za Mundijal u Kataru, a onda i danas protiv Azerbejdžana na teškom gostovanju.

Sve zajedno - 13 asistencija Dušana Tadića za 13 golova Aleksandra Mitrovića. Postigao ih je 40 za nacionalni tim, pa nije teško zamisliti ko mu je najdraži saigrač u dresu Srbije. 

Zanimljivo, Aleksandar Mitrović jednom je uzvratio Dušanu Tadiću. Zapravo, bio je fauliran za penal na meču protiv Litvanije koji je Tadič pretvorio u gol za minimalnu pobedu. Bilo je to u Ligi nacija, kada je Srbija osvojila svoju grupu u C diviziji.

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC