• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši selektor uporedio Piksija sa Murinjom: I ako ne odemo na Mundijal, on treba da ostane selektor!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji selektor "orlova" vjeruje da je meč sa Azerbejdžanom najteži za srpsku selekciju.

 Pižon uporedio Piksija sa Murinjom: I ako ne odemo na Mundijal, on treba da ostane selektor! Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak od 18 časova u Azerbejdžanu igra treći meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Poslije pobjede nad Irskom i remija sa Portugalom, "orlovi" će pokušati da upišu drugi trijumf i zadrže se na vodećem mjestu grupe A.

Možda će vas zanimati

Tim Dragana Stojkovića je trenutno na prvoj poziciji u kvalifikacionoj grupi zbog bolje gol-razlike u odnosu na Portugal, a ako planiraju da tu i ostanu poslije nove runde mečeva, biće neophodno da upišu trijumf.

Azerbejdžan je nezgodan protivnik, a njega se plaši i Vladimir Petrović Pižon, nekadašnji selektor Srbije.

On je za RTS govorio o reprezentaciji Srbije, gdje je istakao da vjeruje da nacionalni tim može da se vrati na pravi put.

"Bio bih neskroman da kažem da nam se ne vraća, ali ne treba ih hvaliti previše. Svaka utakmica je interesantna, prva utakmica 3:2, pa onda 2:2. Sada slijedi nezgodan protivnik. Gledao sam uživo tu davnašnju utakmicu s Azerbejdžanom i za mene je danas najteža utakmica. Nije veliko ime, a mora se pobijediti", počeo je Pižon.

Četvrta "Zvezdina zvijezda" komentariše učinak Stojkovića, pete "Zvezdine zvijezde" i napominje da mu nije bilo jednostavno da napravi ovako dobre rezultate u prva dva meča.

"Uvijek je za drugo poluvrijeme ostavljao ono pravo, da nadokandi ono što je izgubljeno u prvom. Nije imao ni vremena sve igrače da upozna i ove utakmice će mu doći dobro što će moći da sagleda sve igrače. Mislim da sada nije bio siguran u sve igrače, nije imao ni prijateljsku utakmicu neku, da proba igrače. Ovo nije bilo u dobrom trenutku, da za ovako važne utakmice mora odmah da nađe najbolji tim."

Pižon je Piksija čak stigao da uporedi i sa Žozeom Murinjom.

"Velika je uloga. Gledao sam Murinja, za kojeg mislim da nije veliki trener na terenu koliki je orator, ali on je i time napravio velike rezultate. Piksi je bio veliki igrač i on ima tu sposobnost dobrog oratorstva i ja vjerujem da on može da napravi odlične rezultate."

Pižon nekada
Izvor: (MN Press)

Bivši selektor je kao glavne igrače Srbije naveo Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića.

"Mnogo vjerujem u njih dvojicu. Za današnji meč najviše gledam ka njima dvojici. Svi su oni dobri igrači iz evropskih klubova, mislim da imamo dobre šanse. Mislim da na prekidima možemo da damo gol i da tu uradimo mnogo."

Na kraju, Petrović navodi i da bi Piksi trebalo da ostane selektor i za naredni kvalifikacioni ciklus, a objašnjava i zašto.

"Za Stojkovića kao selektora su svi bili, što njemu i olakšava rad. Ako se i ne plasiramo (na Mundijal, prim. aut), mislim da bi on trebalo da ostane, jer teško će da neko poslije dođe i da ima više vremena. Svakom selektoru će biti teško da ima dovoljno vremena", rekao je Vladimir Petrović Pižon.

(MONDO/RTS) 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC