• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA ukinula svoju odluku: Od sada pušta navijače na stadion! Poznato i ko na kraju "prelama"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zvanično je!

 UEFA ukinula svoju odluku: Od sada pušta navijače na stadion! Poznato i ko na kraju "prelama" Izvor: Tanjug/AP/STR

U želji da što više navijača prisustvuje utakmicama ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, Evropska fudbalska unija (UEFA) je ukinula ograničenje o popunjenosti stadiona od 30 odsto, koje je uvedeno zbog pandemije korona virusa.

UEFA je ovo ograničenje uvela u oktobru prošle godine, a ukidanjem tog propisa odluku o eventualnim ograničenjima prepustila je lokalnim vlastima.

Možda će vas zanimati

"Broj dozvoljenih gledalaca treba da potpada pod isključivu odgovornost relevantnih nadležnih lokalnih i nacionalnih vlasti", navela je UEFA.

Navijači nisu mogli da prisustvuju većini utakmica u Ligi šampiona i Ligi Evropa, baš kao ni većini mečeva nacionalnih timova u kvalifikacijama za Evropsko i Svjetsko prvenstvo i Ligi nacija.

Evropsko fudbalsko prvenstvo će, nakon jednogodišnjeg odgađanja, početi 11. juna u Rimu, jednom od 12 gradova domaćina širom Evrope.

UEFA želi da tokom aprila sa svakim gradom domaćinom utvrdi plan o broju navijača koji će sigurno moći da prati utakmice šampionata Evrope. Gradovi koji nisu u stanju ili nisu voljni da priže takva uvjeravanja UEFI mogli bi da budu izbačeni iz projekta.

Evropska kuća fudbala je ranije ovog mjeseca navela da bi trebalo razmotriti da li bi imalo smisla da se utakmice igraju bez navijača ili bi te mečeve trebalo prebaciti u druge gradove.

Dablin bi mogao da bude najugroženiji, a vlasti u Bilbau, Glazgovu i Minhenu su takođe ranije nagovijestile da će im možda trebati više vremena da donesu odluku o sigurnosnim protokolima jer stopa zaraze korona virusom ponovo raste.

Ruski zvaničnici su potvrdili da će stadion u Sankt Peterburgu od 65.000 mjesta biti popunjen najmanje 50 odsto.

UEFA je, takođe, odlučila da će reprezentacijama na Evropskom prvenstvu biti dozvoljeno da na utakmici izvrše po pet izmjena.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC