• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitar Englezima objasnio razliku: Dajem golove kad se igra ofanzivno, lijepo je kad vjeruju u vas

Autor Dragan Šutvić

Znak da će Mitrović dobiti više minuta?

 aleksandar-mitrovic-reprezentacija-klub-razlike-ofanzivni-fudbal-samopouzdanje-povjerenje Izvor: MN PRESS

Aleksandar "Strašni" Mitrović dao je pet golova na tri kvalifikacione utakmice, oduševio je Srbiju, Evropu i fudbalski svijet svojim nastupima, pogotovo u tandemu sa Dušanom Tadićem, i sada su ga ponosno dočekali u njegovom klubu Fulamu.

Mitar je po dolasku objasnio razliku igranja za reprezentaciju i klub i – ne, to nisu samo emocije i patriotizam, postoji još jedan jak razlog zašto je tako efikasan u nacionalnom timu.

Možda će vas zanimati

"U reprezentaciji igramo ofanzivan fudbal, stvaramo mnogo šansi, imam dobre saigrače i znao sam da će biti šansi. Fokusirao sam se na fizičku formu, iako ovdje nisam mnogo igrao", objasnio je Mitar.

Fulam je u 30 kola postigao 23 gola, što je treći najgori učinak u ligi, samo su VBA i Šefild manje efikasni.

Ljude u Fulamu je zanimalo da li će Mitrović sada dobiti samopouzdanje, ali Srbin je objasnio da ono nikad nije u deficitu.

"Ja nisam tip koji odustaje, vjerujem u svoje sposobnosti. Ako tim igra ofanzivno, ja znam svoje kvalitete i vjerujem u sposobnost da dajem golove. Novi selektor mi je ukazao povjerenje, odmah mi je rekao da mi vjeruje. Lijepo je to ponovo osjetiti i ponovo biti na listi strijelaca. Bilo je to čudesnih 10 dana u Srbiji, stvorili smo nešto posebno i sjajno", rekao je Mitrović.

Fulam je u grčevitoj borbi za opstanak, ostalo mu je još osam kola, a zaostaje dva boda za Njukaslom, koji ima i meč manje.

"Uvijek je dobro za samopouzdanje kad napadač daje golove i upisuje se u listu strijelaca, ali ja znam šta mogu, mnogo vjerujem u sebe. Vjerujem u svakodnevni vredan rad i posvećenost, osetio sam da je samo pitanja trenutka kada ću početi da dajem golove. Golovi dolaze, a moja forma će biti najbolja kad je najvažnije", rekao je Mitar.

Engleze je posebno oduševio trenutak kada se Srbin rasplakao jer je postao najbolji strijelac u istoriji reprezentacije.

"Bio je to čudesan trenutak o kome sam maštao od kada sam počeo da igram fudbal, kada sam imao pet ili šest godina. Konačno sam ga ispunio i to je nevjerovatno. Znao sam da ću ga postići, ali kad sam postigao taj gol, vratilo mi se toliko uspomena kad sam bio dječak i maštao o ovom trenutku. Nisam emotivan tip, ali ovo je zaista emotivno za mene i moju porodicu", rekao je Mitrović.

Fulam će prvu priliku da osvoji bodove imati u subotu, kada putuje u Birmingem, a može da ga hrabri i što je Aston Vila u slaboj formi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC