• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi da budu kao Hrvati, to će Piksi da donese: Robi je Piksijev fan, raduje ga šta Zvezda radi za Balkan

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legenda Zvezde i Hrvatske prati i Srbiju i svoj nekadašnji klub

 Robert Prosinečki, Dragan Stojković Piksi, orlovi, Srbija Izvor: MN PRESS

Piksijeva Srbija je oduševila celu naciju, a dobar glas se daleko čuje. Legenda Crvene zvezde i Hrvatske Robert Prosinečki veruje da će Dragan Stojković kao selektor rešiti mnoge probleme "orlova", ali je pozvao na strpljenje.

Možda će vas zanimati

Glavni recept za uspeh zna, a on staje u jednu reč – kult!

"Meni se to dopada, Srbija igra dobro i to je za svaku pohvalu. Već sada se vide promene koje je uveo Piksi. Daću vam samo jedan primer. Teško je vratiti se u utakmicu kad gubiš sa 2:0 od bilo kog protivnika, a kamoli od jednog Portugala sa Ronaldom. A Srbija je uspela da se vrati, čak je imala i šansu za potpuni preokret. To je Piksijevo delo. On je trener sa iskustvom, godinama je uspešno radio u Japanu i Kini. Bio je jedan od najvećih srpskih fudbalera ikada, proznat i poznat u svetu. Iza njega stoji veliko fudbalsko znanje i što je još važnije, autoritet", kaže Prosinečki za Kurir.

Jedan od hitova je Aleksandar Mitrović, koji je dao pet golova u tri utakmice!

"Nije se to desilo slučajno! On je gol igrač! Srbiji treba centarfor koji daje golove da bi otišla na veliko takmičenje. Svuda gde je bio, Mitrović je bio produktivan, davao je golove i u Anderlehtu, Njukaslu i Fulamu. I to je dobro za srpsku reprezentaciju", rekao je "Veliki žuti".

Koliko može Srbija u grupi? Može li da bude prva?

"Gledaj, Srbija već godinama ne ide na velika takmičenja. Imala je problema, nadam se da će to Piksi rešiti. Verujem da će napraviti atmosferu, a to je najvažnije. Reprezentativni duh, plus želja i volja, plus maksimum da odeš u Katar… Teško će biti protiv Portugala, ozbiljan je to tim, posebno što će odlučivati utakmica na njihovom terenu. Opet, Srbija je u drugom poluvremenu protiv Portugala izgledala odlično, što znači da se može igrati protiv njih. Nema predaje, što da ne", odgovara Prosinečki.

On zna šta Srbiji fali da bude među najboljim reprezentacijama.

"Kult! Kult reprezentacije treba Srbiji! A to će Piksi doneti. Srbi imaju kvalitetne igrače, u jakim ligama, ali nemaju kult. Vidi, Hrvati to imaju, uz kvalitet koji poseduju, to je dovoljno za veliki rezultat. Pokazali su to u prethodnim godinama u kontinuitetu. Hrvati kad dolaze da igraju za reprezentaciju, to je veće nego bilo šta drugo. Za odlazak na velika takmičenja, za prolaz, skupe se i daju sve što mogu. Srbiji sve to nedostaje. Godinama se gleda hoće li neko igrati, ili neće, da li je neko nezadovoljan, poklanja se pažnja nekim nevažnim stvarima. Mislim da Piksi ima autoritet da reši te probleme i sve dovede u red. Ubeđen sam da će uspeti. Ne može preko noći, što je normalno, ali njegov rukopis se već vidi, Srbi igraju dobro i deluju zadovoljno na terenu", kaže Robi.

Kako vidite Crvenu zvezdu danas u odnosu na period kada ste vi bili trener?

"Dobro! Crvena zvezda je poslednjih godina napravila veliki pomak u svemu, igrali su dva puta grupnu fazu Lige šampiona, prošli grupu Lige Evrope. Imaju kontinuitet u Evropi, a to su velike stvari. Opet su se dobro pozicionirali u Evropi, gde pripadaju. U prvenstvu su prvi, dominiraju. Mnogo dobrih stvari se desilo za razliku od mojih dana, kada su finansije bile najveći problem", odgovara Prosinečki.

Sviđa li vam se rad Dejana Stankovića u Crvenoj zvezdi?

"Zvezda uz Dinamo radi veliki posao za ovaj deo Balkana. Zvezda je bila blizu plasmana u narednu rundu Lige Evrope protiv Milana. Mnogo bolja ekipa na utakmici u Milanu. Tu im je nedostajalo sreće, ali vratiće se to… Stanković radi dobar posao, sviđa mi se kako to izgleda. Ima kvalitetnu ekipu, laganu euforiju i dobro on gura. Samo neka nastavi tako", rekao je Prosinečki.

Planirate li uskoro dolazak u Srbiju?

"Sada vrlo teško, zbog ove korone. Bio sam vrlo kratko, pre dva ipo meseca u Beogradu. Nisam mogao mnogo da se zadržavam. Ovde u Hrvatskoj nismo primili vakcinu, to je problem, kad ga rešimo, dolazim!", odgovara uz smeh prosinečki.

(Mondo/Kurir)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC