• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal! Račićeva ekipa otišla sa terena: Prekid u Primeri - Valensija više ne želi da igra

Autor Dragan Šutvić

Srpski reprezentativac i njegov tim napustili su teren.

 kadiz-valensija-primera-prekid-utakmice-rasizam-rasisticki-incident-uros-racic-otisli-sa-terena Izvor: Profimedia/AFLO/Mutsu Kawamori

Srpski veznjak našao se u startnoj postavi Valensije, ali je odigrao samo 36 minuta fudbala. Razlog nije povreda, niti izmjena, već prekid meča u Primeri, elitnom rangu španskog fudbala.

Fudbaleri Valensije odlučili su da podrže svog saigrača Muktara Diakabija koji je bio žrtva rasističkih komentara! Kompletan tim ''slijepih miševa'' otišao je u svlačionicu tokom utakmice protiv Kadiza.

Možda će vas zanimati

Po prvim informacijama iz Španije, razlog za prekid utakmice su rasistički komentari Huana Kale, fudbalera Kadiza koji je dobacivao rivalu na ovoj utakmici.

Nakon što su svi fudbaleri Valensije odlučili da odu u svlačionicu, igrači domaćeg tima ostali su sami na terenu, a nekoliko minuta kasnije u oni su krenuli istim putem. Postalo je jasno da meč neće biti tako brzo nastavljen.

U trenutku prekida rezultat bio je 1:1, pošto je pomenuti Kala pogodio za Kadiz u 14. minutu, a iskusni Kevin Gameiro za goste pet minuta kasnije. Učesnici incidenta koji je prekinuo utakmicu opomenuti su i žutim kartonom, Kala u 26. i Diakabi u 30. minutu meča.

Nakon što su oba tima neko vrijeme provela u svlačionicama, igrači Valensije odlučili su da se vrate na teren. Meč će biti nastavljen, ali Muktar Diakabi neće igrati u drugom dijelu ovog susreta. Žrtva rasizma izašla je iz igre, što je još jedan poraz borbe za jednakost u sportu...

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC