• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slađan Subotić zaključao banjalučku mrežu: Borac m:tel se revanširao Gračanici i ponovo vratio na pobjednički kolosijek!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel upisali su 18. prvenstvenu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 RK Borac - Rk Gračanica, PL BiH, 22. kolo Izvor: RK Borac m:tel/Facebook

Poslije poraza u Vogošći, izabranici Veselina Vujovića su sa dosta kadrovskih problema dočekali Gračanicu, koja je u posljednja dva međusobna susreta osvajala bodove u Banjaluci.

Međutim, u nedjelju su crveno-plavi iako desetkovani povredama - bez Marka Lukića, Nikole Jeremića, Milana Dakića i Saše Puljizovića, dok je Goran Trkulja zaigrao rovit, odigrali sjajan meč, vodili od prvog do posljednjeg minuta i više nego zasluženo stigli do vrijednih protiv izabranika Damira Doborca u trci za odbranom šampionske titule.

Možda će vas zanimati

Borac m:tel - Gračanica 20:15 (10:6)

Junak pobjede Banjalučana bez dileme bio je golman Slađan Subotić, koji je u veoma tvrdoj utakmici sa granitnim odbranama i pravom muškom rukometu, zabilježio čak 13 odbrana, od čega tri sedmerca. Osim čuvara mreže, veliki doprinos osvajanju bodova dali su i Vlado Draganić, koji je bio najefikasniji sa pet golova, Aleksandar Miličević sa četiri i Savo Slavuljica, te Miloš Nježić, koji su po tri puta pogađali protivničku mrežu.

Kad se lomila utakmica, veliki doprinos trijumfu izabranika Veselina Vujovića dao je i Nemanja Vučićević, koji je svojim pogocima s linije od šest metara vjerovatno i spriječio goste da se rezultatski u potpunosti vrate u meč i uđu u eventualni finiš sa golom ili dva zaostatka.

Kod gostiju iz Gračanice, najbolju partiju pružio je Omer Mehmedović sa sedam golova.

Sjajno su Banjalučani ušli u meč i poslije prvih pet-šest minuta stekli tri gola razlike nakon što su mrežu gostiju pogađali Savo Slavuljica, Luka Knežević i Aleksandar Miličević.

U 12. minutu delegat Emir Dautović je zatražio da se isprazne tribine, jer se uprkos epidemiološkim mjerama, u dvorani našlo i nekoliko gledalaca.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Potom je Slađan Subotić skinuo sedmerac, pri vođstvu od 5:1, da bi potom Slavuljica odveo Borac m:tel na "plus pet" iako su Banjalučani u tim trenucima imali dva rukometaša manje (6:1).

Morao je da reaguje trener Gračanice Damir Doborac minutom odmora, ali do sredine prvog poluvremena, Borac m:tel je u potpunosti kontrolisao i igru i rezultat iako je u prvih 15-ak minuta imao čak pet isključenja.

Do odlaska na odmor, nastavio je golman Banjalučana Slađan Subotić sa sjanom partijom upisavši šest odbrana, od kojih čak tri sedmerca, pa je svakako jedan od najzaslužnijih za prednost crveno-plavih.

Omer Mehmedović i Dušan Živanov su potom pogodili mrežu Borca m:tel i smanjili rezultat na tri razlike (7:4), ali je Borac uzvratio pogocima Aleksandra Miličevića i Vlade Draganića pa je prednost vraćena opet na "plus pet" (9:4) na pet minuta do kraja poluvremena.

Ipak, gosti su do odlaska na odmor uspjeli da smanje na "minus četiri", a mora se napomenuti da je Borac m:tel u prvih 30 minuta imao čak sedam isključenja po dva minuta, a tri puta po dva igrača u isto vrijeme!

Izvor: Promo/RK Gračanica

Vlado Draganić je sa tri vezana gola "otvorio" drugo poluvrijeme u dvorani "Borik" za prvo vođstvo od šest pogodaka (13:7), a tamo gdje je stao golman Slađan Subotić nastavio je i u drugom dijelu.

Sa nekoliko odbranjenih zicera, podigao je ekipu iz Banjaluke koja je rutinski održavala "plus šest" do 40. minuta.

Za pet minuta gosti su uspjeli da smanje na "minus četiri" (14:10) jer je malo zatajio napad Banjalučana i nakon nekoliko grešaka uspjeli da prekinu crne minuta pogotkom Aleksandra Miličevića.

Sudije Nedim Arnautović i Aleksandar Jović iz Tuzle su sredinom nastavka malčice "vukle" i na vodenicu gostiju, osim što su svirali četiri sedmerca više Gračanici ili što su "borčevci" mnogo više minuta proveli na hlađenju, jedna čisto oduzeta lopta Gorana Trkulje okarakterisana je prekršajem, što je izazvalo podsmijeh iskusnog igrača Borca m:tel.

Poslije prvog pogotka Nemanje Vučićevića i nove odbrane Slađana Subotića, ušlo se u posljednjih 10 minuta utakmice sa prednošću crveno-plavih od 16:11.

Gračanica je potom brzo uspjela da smanji na "minus tri" iz sedmerca, ali je ponovo sa crte proradio Nemanja Vučićević, koji je sa dva uzastopna gola, spriječio da se gosti u potpunosti vrate u utakmicu (18:15).

Minut odmora je pred odlučujućih pet minuta zatražio šef struke Borca m:tel Veselin Vujović, što je smirilo njegove izabranike, koji su potom pogocima Miloša Nježića definitivno prelomili utakmicu protiv Gračanice.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

PREMIJER LIGA BiH - 22. kolo

Borac m:tel - Gračanica 20:15

Konjuh - Iskra 32:27

Krivaja - Bosna 37:31

Sloboda - Slavija 10:0

Sloga (D) - Vogošća 31:25

Sloga (GV/U) - Derventa 36:25

Lokomotiva - Leotar 24:36

Igrano u četvrtak:

Izviđač - Maglaj 41:32

TABELA: Izviđač 37, Borac m:tel 36, Sloga (D) 34,  Gračanica (-1) 28, Sloboda 30, Vogošća 27, Konjuh 27, Leotar 27, Krivaja 23, Sloga (GV/U) 22, Maglaj 18, Lokomotiva 15, Iskra 14, Bosna 8, Derventa 2, Slavija 1.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC